Τετρακίνητο και με super επιδόσεις το κορυφαίο Toyota Yaris (pic) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τετρακίνητο και με super επιδόσεις το κορυφαίο Toyota Yaris (pic) 
Η νέα γενιά του ιαπωνικού supermini θα δεχτεί και μια κορυφαία έκδοση επιδόσεων που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος στην γκάμα, ώστε να ανταγωνιστεί τη δημοφιλή κατηγορία των σπορ μικρών μοντέλων.

Στις 17 Νοέμβρη θα δούμε για πρώτη φορά το γρηγορότερο και πιο σπορ Toyota Yaris όλων των εποχών. Το μικρό μοντέλο πόλης θα πάρει πολλά στοιχεία από το αγωνιστικό που τρέχει στο WRC και θα έχει υψηλές επιδόσεις και δουλεμένο στήσιμο από την Gazoo Racing. Πιο συγκεκριμένα, θα έχει πιο άγρια εμφάνιση με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, φουσκωμένους προφυλακτήρες και μεγάλες ζάντες, ενώ το μετατρόχιο, όπως και το πλάτος του αυτοκινήτου θα μεγαλώσει.

Η Toyota μας δίνει την πρώτη teaser φωτογραφία του και το συνοδεύει με το όνομα "GR-4". Οι φήμες λένε ότι το κορυφαίο Yaris θα είναι τετρακίνητο, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έναν υψηλής απόδοσης βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει περισσότερους από 200 ίππους. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βλέπουμε ένα τέτοιο Yaris καθώς στο παρελθόν, το μοντέλο ποτέ δεν είχε σκληροπυρηνικές εκδόσεις στην γκάμα του.

Η τελευταία γενιά είχε το GRMN με τον κομπρεσοράτο κινητήρα των 212 ίππων, ωστόσο δεν ήταν κανονικής παραγωγής. Ακόμη πιο παλιά, οι εκδόσεις T-Sport ποτέ δεν είχαν κορυφαίες επιδόσεις και απόλυτα σπορ ταπεραμέντο, οπότε στην ουσία, είναι η πρώτη φορά που η Toyota θα προσπαθήσει να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε μοντέλα όπως το κορυφαίο Ford Fiesta ST ή το Volkswagen Polo GTI.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!