Toyota:«Απέχουμε όλοι πολύ από τα αυτόνομα οχήματα παραγωγής» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Toyota:«Απέχουμε όλοι πολύ από τα αυτόνομα οχήματα παραγωγής» 
Παρά την εξέλιξη που έχει γίνει στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, κανείς δεν έχει φτάσει κοντά στη δημιουργία του αυτοκινήτου του αύριο, σύμφωνα με την Toyota.

Η αυτόνομη οδήγηση είναι κάτι που ακούμε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν συνεχώς νέα συστήματα ασφαλείας, συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης αλλά και αυτόνομης, όμως δεν υπάρχει ακόμη η λογική του «μπαίνω μέσα και με πάει». Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αυτόνομα σε συγκεκριμένες συνθήκες, με συγκεκριμένο καιρό και σε συγκεκριμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την Toyota, κανένας κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει φτάσει κοντά στη δημιουργία ενός πλήρως αυτόνομου συστήματος επιπέδου 5, όπως χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς. Στέλεχος της μάρκας είπε ότι σέβονται το brand τους και την εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο κόσμος και δεν θέλουν να «παραμυθιάζουν» ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωση της τεχνολογίας, όπως δυστυχώς κάνουν άλλοι!

Η εκτίμηση της Toyota είναι ότι προς το τέλος της δεκαετίας του 2020, θα μπορούμε πλέον να λέμε ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο όμως και πάλι, θα απέχουμε από την εποχή που θα υπάρχουν στην καθημερινότητά μας οι κάψουλες μετακίνησης και η αυτόνομη οδήγηση μέσα στην πόλη, χωρίς να απαιτείται καμία συνδρομή από τον οδηγό. Μέχρι τότε, η Toyota εστιάζει παράλληλα στην τελειοποίηση των υβριδικών μοντέλων της και στην είσοδό της στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!