Το Subaru που βάζει τέλος σε έναν αγωνιστικό μύθο (pics & vids) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Subaru που βάζει τέλος σε έναν αγωνιστικό μύθο (pics & vids) 
Το WRX STi EJ20 Final Edition σηματοδοτεί το τέλος της ζωής του EJ20, του κινητήρα που έδωσε μια τεράστια αγωνιστική κληρονομιά στη μάρκα.

Το 1989 στο Subaru Legacy, είδαμε για πρώτη φορά τον κινητήρα EJ20. Αργότερα, φορέθηκε από όλα τα Impreza WRX, αλλά και WRX STi μέχρι να ξεκινήσει η χρήση του EJ25 το 2006, όμως, πάνω από όλα, ο EJ20 έφερε όλες τις επιτυχίες στην ομάδα της Subaru, στις ένδοξες εποχές του WRC. 30 χρόνια μετά και ύστερα από ευρεία χρήση του σε αρκετά μοντέλα, τόσο σε ατμοσφαιρική, όσο και τούρμπο εκδοχή, o EJ20 «πεθαίνει» και στη θέση του θα έρθουν άλλα, πιο σύγχρονα μοτέρ.

Το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται ώστε να εορτασθεί το τέλος της ζωής του EJ20 είναι ένα WRX STi με το όνομα EJ20 Final Ediiton. Ξεχωρίζει από το μπλε χρώμα με τις χρυσές ζάντες, τα εξαπίστονα φρένα της Brembo εμπρός και από τον EJ20 κινητήρα απόδοσης 315 ίππων με 420 Nm ροπής στρέψης. Εννοείται ότι η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το κιβώτιο είναι ένα χειροκίνητο εξάρι! Το WRX STi EJ20 Final Edition θα παραχθεί σε 555 αντίτυπα. Αν αναρωτιέστε το γιατί, ρίξτε μια ματιά στο αγωνιστικό του Κόλιν Μακρέι!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!