Το πρώτο ηλεκτρικό της Mazda είναι ένα εντυπωσιακό SUV (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το πρώτο ηλεκτρικό της Mazda είναι ένα εντυπωσιακό SUV (pics & vid) 
Με όμορφη, νεανική εμφάνιση, «πράσινο» προφίλ και τον τίτλο του πρώτου ηλεκτρικού της φίρμας εμφανίζεται το νέο MX-30, που ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Mazda.

Οι εποχές που η ύπαρξη ενός ηλεκτρικού στην γκάμα ήταν «προαιρετική επιλογή» για έναν κατασκευαστή, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Mazda δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει άλλο την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της και τελικά, μας το δείχνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο! Πρόκειται για ένα νεανικό, κόμπακτ διαστάσεων SUV με όμορφη εμφάνιση που παραμένει στα πρότυπα της Mazda, αλλά έχει μια ελαφρώς διαφορετική φιλοσοφία ώστε να υποστηρίξει τη διαφορετικότητά του.

Ονομάζεται MX-30 και κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα e-Skyactiv, όπως ονομάζεται από τη μάρκα, ο οποίος λέγεται ότι αποδίδει 144 ίππους και 260 Nm ροπής, χωρίς να υπάρχουν ακόμη επίσημες τιμές. Η Mazda αποφάσισε να μην αποκαλύψει ακόμη τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, εκτός από την αυτονομία που ορίζεται στα 200 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Το οικολογικό προφίλ του μοντέλου, προβάλλεται και μέσω του εσωτερικού του, εκτός του κινητήρα μηδενικών ρύπων που το κινεί.

Η Mazda διάλεξε να κατασκευάσει την καμπίνα από ανακυκλώσιμα πλαστικά, κομμάτια φελλού στην κεντρική κονσόλα και φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα. Η σχεδίαση είναι πολύ ευχάριστη και οι χώροι μεγάλοι, χάρη και στο μεταξόνιο των 2.655 χιλιοστών. Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι 4.395 χιλιοστά μήκος, 1.795 χιλιοστά πλάτος και 1.570 χιλιοστά ύψος. Αν είστε παραδοσιακός οπαδός της Mazda και αναπολείτε τις εποχές των Wankel και των RX-8, βρείτε λίγη... παρηγοριά στις πίσω πόρτες, οι οποίες ανοίγουν αντικριστά με τις εμπρός και στην ουσία καταργούν και τη μεσαία κολόνα, όπως γινόταν και στο RX-8 πριν κάποια χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!