Σπορ εκδόσεις για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel 

Πέτρος Σηφαλάκης
Σπορ εκδόσεις για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel 
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα περιοριστεί απλώς στο λανσάρισμα μερικών ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά θα είναι διαθέσιμα και σε σπορ παραλλαγές.

Στο παρελθόν, η Opel έχει γράψει ιστορία με τις εκδόσεις OPC. Ακόμη παλαιότερα, τα GSI είχαν τον αντίστοιχο ρόλο, ενώ στα τελευταία χρόνια, το GSI επανήλθε δυναμικά. Στο μέλλον πάντως η φίρμα δεν σκοπεύει να «θυσιάσει» τις σπορ εκδόσεις των αυτοκινήτων της, με την έλευση των ηλεκτρικών. Ο επικεφαλής της Vauxhall, της Opel δηλαδή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε ότι οι εκδόσεις VXR θα εμφανιστούν ξανά με ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Vauxhall, ονόμαζε VXR τα αντίστοιχα μοντέλα που εμείς γνωρίζαμε ως OPC, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στις υπόλοιπες αγορές, θα δούμε ξανά τις OPC εκδόσεις. Πάντως στα σπορ ηλεκτρικά της Opel περιμένουμε ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες και σε μερικές περιπτώσεις, αναθεωρημένες αναρτήσεις, νέο σύστημα διεύθυνσης και σύστημα πέδησης, φτιάχνοντας ένα ολοκληρωμένο οδηγικό πακέτο παρά τη γενικότερη «ταυτότητα» των ηλεκτρικών, που τα έχουμε στο μυαλό μας περισσότερο ως φιλικά προς το περιβάλλον και οικονομικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!