Η Συρία ίσως ακυρώσει το εργοστάσιο της VW στην Τουρκία

Gazzetta team
Η Συρία ίσως ακυρώσει το εργοστάσιο της VW στην Τουρκία
Η συμφωνία μεταξύ της Volkswagen και της Τουρκίας ίσως χαλάσει την τελευταία στιγμή, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων με την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Εδώ και μήνες διαβάζαμε ότι η Volkswagen είναι σε συνεννοήσεις με την Τουρκία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο εργοστάσιο, που θα κατασκευάζει τα VW Passat και Skoda Superb. Όλα ήταν σχεδόν έτοιμα και πλέον έλειπαν μόνο οι τελευταίες «λεπτομέρειες», για να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου, ωστόσο η εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία ίσως αλλάξει τα αρχικά σχέδια.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα της επένδυσης στην Τουρκία έχει αρχίσει να «διχάζει» πολιτικά στη Γερμανία. Η Volkswagen δηλώνει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, αλλά και την πορεία της εισβολής στη Συρία. Η εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι η επένδυση στην Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι σε άμεση απειλή, ωστόσο υπάρχουν κάποια... ψιλά γράμματα.

Η κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας που κατέχει ένα αρκετά μεγάλο πσοοστό του Volkswagen Group (12,7%) δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της κατασκευής του εργοστασίου σε περίπτωση που η ένταση κλιμακωθεί και χτυπηθούν άμαχοι. To μόνο σίγουρο για την ώρα είναι ότι η τελική συμφωνία, αν υπάρξει, θα αργήσει να υπογραφεί, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που κρατά πίσω τις διαδικασίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!