H VW δεν βάζει «πωλητήριο» στη Lamborghini 

Πέτρος Σηφαλάκης
H VW δεν βάζει «πωλητήριο» στη Lamborghini 
Διαψεύδει τις φήμες των τελευταίων ημερών η Volkswagen και ξεκαθαρίζει ότι η ιταλική μάρκα κατασκευής υπεραυτοκινήτων θα παραμείνει κάτω από την ομπρέλα του Group.

Η Lamborghini είναι μέλος του Volkswagen Group από το 1998 και πρόσφατα ξέσπασαν διάφορες φήμες, οι οποίες έλεγαν ότι ο γερμανικός όμιλος σκέπτεται την πώληση του ιταλικού brand. Το δημοσίευμα του Bloomberg περιείχε μια ανάλυση, η οποία αιτιολογούσε γιατί το Volkswagen Group θα πρέπει να «αποχωριστεί» τη Lamborghini και έλεγε ότι υπάρχουν ήδη σκέψεις για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ωστόσο γρήγορα ο Χέρμπερτ Ντις, επικεφαλής του ομίλου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κάποιο τέτοιο ζήτημα και χαρακτήρισε ως «αβάσιμα» τα δημοσιεύματα.

Πιθανότατα οι φήμες ξέσπασαν με αφορμή τις δηλώσεις του ίδιου του Χέρμπερτ Ντις πριν λίγο καιρό, στις οποίες έλεγε ότι ο όμιλος θα απελευθερώσει πόρους προκειμένου να εστιάσει στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού προς τα εκεί θα στραφούν στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο πλέον η Lamborghini έχει επεκταθεί σε κατηγορίες και μάλιστα παρουσίασε την Urus, ένα SUV που αναμένεται να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία στη μάρκα. Στο μέλλον θα δούμε τελικά τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν στο Group, τόσο στην περίπτωση της Lamborghini όσο και σε άλλες μάρκες όπως η εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών Ducati και η Scania με τη MAN, που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!