Χωρίς δικούς της κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου η Volvo 

Πέτρος Σηφαλάκης
Χωρίς δικούς της κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου η Volvo 
Η Volvo πατάει τέρμα γκάζι στην ηλεκτροκίνηση και «φρένο» στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, τους οποίους θα προμηθεύεται μελλοντικά από άλλες εταιρείες.

Η Volvo ανέκαθεν ήταν μια εταιρεία που οδηγούσε τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση και τώρα, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Μπορεί ακόμη να μην έχει παρουσιάσει αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής (έρχεται σύντομα το XC40), η μετάβαση όμως θα είναι απότομη καθώς σταματά να εξελίσσει νέους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Αυτό δεν σημαίνει πάντως, ότι τα νέα Volvo δεν θα είναι διαθέσιμα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Απλώς, δεν θα προέρχονται από την ίδια τη Volvo! Όπως λέει η σουηδική φίρμα, θα έχει πρόσβαση στους κινητήρες που εξελίσσονται από την κινεζική Geely, την εταιρεία που ανήκει η Volvo δηλαδή. Αυτό θα επιτρέψει στους μηχανικούς της Volvo να εστιάσουν στην ηλεκτροκίνηση αφού προς τα εκεί θέλει να πάει η εταιρεία, οπότε θα αποκτήσουν πολύ πιο γρήγορα την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και στη νέα εποχή μηδενικών ρύπων!

Εκτός των βενζινοκίνητων και ντίζελ Volvo, οι επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδοχές τους θα έχουν κι αυτές θερμικά μοτέρ από τους Κινέζους (Geely). Φαίνεται λοιπόν ότι η σουηδική μάρκα κάνει ο,τι μπορεί, προκειμένου να πιάσει το στόχο της, δηλαδή το 50% των πωλήσεών της μέχρι το 2025 να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!