Σε μοντέλο της Volvo το πρώτο σύστημα πολυμέσων με Android

Πέτρος Σηφαλάκης
Σε μοντέλο της Volvo το πρώτο σύστημα πολυμέσων με Android
Στο νέο ηλεκτρικό XC40, η σουηδική μάρκα θα προσφέρει ένα σύστημα πολυμέσων με λογισμικό Android, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Μέχρι σήμερα η μόνη δυνατότητα χρήσης Android πλατφόρμας σε αυτοκίνητο ήταν είτε μέσω του συστήματος Android Auto, που προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιου Android smartphone συνδεδεμένου, είτε με aftermarket πρόταση που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα tablet συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο. Πλέον όμως, αυτό αλλάζει! Η Volvo με το νέο ηλεκτρικό XC40 θα φέρει ένα σύστημα infotainment με λογισμικό ανεπτυγμένο από την ίδια τη Google, για πρώτη φορά.

Θα υπάρχουν κανονικά όλα όσα έχουμε συνηθίσει στα νέα μοντέλα, με όλους τους τρόπους σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο, ωστόσο θα αναπτυχθεί σύστημα διαχείρισης του κλιματισμού του αυτοκινήτου και ειδική φόρμα ρυθμίσεων για τα συστήματα ασφαλείας του οχήματος.

Φυσικά θα δίνεται η δυνατότητα για updates όπως ένα smartphone και θα υπάρχουν τα Google Assistant με φωνητικές εντολές (OK Google κλπ), Play Store για download εφαρμογών, Google Weather, Google Maps και όλα τα χρήσιμα εργαλεία που έχουμε συνηθίσει στα Android smartphones. Παράλληλα θα υπάρχει built-in εφαρμογή του Spotify για την αναπαραγωγή εξατομικευμένης μουσικής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!