Νέα σχέδια υψηλής τάσης κάνει η KIA 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέα σχέδια υψηλής τάσης κάνει η KIA 
Η επέκταση της ηλεκτροκίνητης γκάμας της KIA περιλαμβάνει νέες εκδόσεις στην γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου της, δηλαδή του ιδιαίτερα ολοκληρωμένου Ceed.

Αμέτρητα θετικά σχόλια αποσπά το νέο KIA Ceed σε όλες του τις εκδόσεις, είτε μιλάμε για το «απλό», είτε για το Proceed, είτε για το XCeed. Η κορεάτικη φίρμα έκανε πολύ καλή δουλειά με το μικρομεσαίο της και σύντομα θέλουν να το αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο δίνοντάς του περισσότερες εκδόσεις και βάζοντάς το στο κλίμα της εποχής. Και πώς πιάνεις καλύτερα τον παλμό, από την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού μοντέλου;

Η μάρκα, λοιπόν, σχεδιάζει μέσα στα επόμενα χρόνια να φτιάξει ηλεκτρικές εκδόσεις του Ceed και του XCeed, όπως λέει ο Εμίλιο Χερέρα, επικεφαλής της KIA Europe. Εκτός των υβριδικών δηλαδή, που ήδη μας έχουν πει πως είναι στο πρόγραμμα, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν και Ceed που θα κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα. Πάντως το Ceed δεν είναι το μοναδικό μοντέλο στο οποίο σχεδιάζουν να βασίσουν την ηλεκτροκίνηση. Η KIA δήλωσε ότι το εντυπωσιακό πρωτότυπο Imagine (φωτό παρακάτω) θα το δούμε σε έκδοση παραγωγής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και θα λανσαριστεί εμπορικά, ενώ θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!