Νέο τετρακίνητο σπορ μοντέλο από Toyota και Subaru 

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο τετρακίνητο σπορ μοντέλο από Toyota και Subaru 
Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες θα συνεργαστούν εκ νέου για τη δημιουργία ενός τετρακίνητου σπορ αυτοκινήτου που θα διαδεχτεί τα BRZ και GT86.

Η Toyota με τη Subaru έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φορές που οι δύο μάρκες δούλεψαν μαζί ήταν στην περίπτωση του BRZ και του GT86, δύο πισωκίνητα σπορ κουπέ που μοιράζονταν σχεδόν τα πάντα. Όπως επιβεβαίωσαν και οι δύο πλευρές, η συνεργασία τους θα επεκταθεί και τα δύο αυτά μοντέλα θα έχουν αντικαταστάτη, που θα δημιουργηθεί και πάλι από κοινού. Αυτή τη φορά, θα είναι τετρακίνητο αντί για πισωκίνητο και μέχρι τώρα, είναι η μοναδική πληροφορία που υπάρχει.

Κατά πάσα πιθανότητα θα μιλάμε και πάλι για κουπέ αμάξωμα όμως δεν είναι γνωστό αν αυτή τη φορά θα επιλέξουν να το συνδυάσουν με τούρμπο κινητήρα που θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Το BRZ και το GT86 αν και ήταν φανταστικά αυτοκίνητα και πολύ απολαυστικά, είχαν κατακριθεί για τις επιδόσεις που πρόσφερε ο ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας με τους 200 ίππους καθώς δεν συμβάδιζε με τον ανταγωνισμό. Εκτός του σπορ μοντέλου πάντως, η Subaru θα συνεργαστεί με την Toyota και για τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας η οποία θα αποτελέσει βάση για ένα ολοκαίνουργιο, ηλεκτροκίνητο SUV που θα χρησιμοποιήσουν αμφότερες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!