O δακτύλιος Αθηνών επιστρέφει από τη Δευτέρα 30/9 

Πέτρος Σηφαλάκης
O δακτύλιος Αθηνών επιστρέφει από τη Δευτέρα 30/9 
Γυρίζει από τις... καλοκαιρινές διακοπές του ο δακτύλιος της Αθήνας, καθώς θα ξεκινήσει να ισχύει και πάλι από τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως κάθε καλοκαίρι, ο δακτύλιος των Αθηνών είχε πάψει να ισχύει, πλέον όμως, επιστρέφει, την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη. Από τη Δευτέρα, 30/9 λοιπόν, θα ισχύει και πάλι το γνωστό μονά-ζυγά των ημερομηνιών, με βάση το τελευταίο νούμερο της πινακίδας του αυτοκινήτου. Τα όρια, παραμένουν τα ίδια: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Ωστόσο ο δακτύλιος, έχει και εξαιρέσεις. Όλα τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά οχήματα, επιτρέπεται να κυκλοφορούν κανονικά ανεξαρτήτως της ημερομηνίας και το ίδιο ισχύει για τα σύγχρονα, Euro 5 και Euro 6 μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τα οποία εκπέμπουν λιγότερα από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν.

Φυσικά, οι ειδικές άδειες για ελεύθερη διέλευση συνεχίζουν να υφίστανται, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο δακτύλιος των Αθηνών ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη, 7:00 το πρωί με 20:00 το βράδυ και Παρασκευή, από 7 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι. Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός διέλευσης, όπως και τις ώρες από 20:01 έως 06:59. Οι παραβάτες οδηγοί τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Εκτός των Σαββατοκύριακων, ο δακτύλιος «ανοίγει» σε όλες τις επίσημες αργίες και στις μέρες που τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν απεργίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!