Αυτό είναι το πρώτο αυτόνομο φορτηγό της Scania (pics & vids) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτό είναι το πρώτο αυτόνομο φορτηγό της Scania (pics & vids) 
To AXL είναι το πρώτο φορτηγό της Scania που δεν χρειάζεται οδηγό για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και μας δίνει μια ιδέα για το πως βλέπει η μάρκα το μέλλον της.

Η τεχνολογία προχωράει και η αυτόνομη οδήγηση, από τα αυτοκίνητα περνά στα φορτηγά. Η Scania είναι από τις πρώτες εταιρείες που λανσάρουν ένα αμιγώς αυτόνομο φορτηγό που μοιάζει περισσότερο σαν ένα εργαλείο αφού δεν υπάρχει καν η πρόβλεψη για οδηγό. Η καμπίνα απουσιάζει και μόνον ο κινητήρας βρίσκεται στο εμπρός τμήμα του. Προς το παρόν το συγκεκριμένο φορτηγό προορίζεται μόνο για εσωτερική χρήση σε εργοτάξια.

Εφοδιάζεται με κάμερες, δέκτες GPS, ραντάρ, Lidar και όλο το σύγχρονο εξοπλισμό για να αντιλαμβάνεται το χώρο που κινείται, ωστόσο η αποτελεσματικότητά του σε πολύ «λεπτά» σημεία δεν γνωρίζουμε αν θα είναι ανάλογη, σε σχέση με ένα άλλο φορτηγό που θα το οδηγεί ένας έμπειρος επαγγελματίας. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι το αυτόνομο φορτηγό της Scania δεν συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, όπως συναντάμε συνήθως στα αυτόνομα μοντέλα, αλλά με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που τροφοδοτείται από ανανεώσιμα βιοκαύσιμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!