Κίνητρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει η κυβέρνηση

Gazzetta team
Κίνητρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει η κυβέρνηση
Κίνητρα για την αγορά «πράσινων» μοντέλων και ιδίως ηλεκτροκίνητων οχημάτων πρόκειται να εξαγγείλει η κυβέρνηση, καθώς η χώρα μας είναι ουραγός σε αυτόν τον τομέα.

Ένα από τα βασικότερα μειονεκτήματα που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα σημερινό, ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, είναι η τιμή του. Το κόστος των μπαταριών, της εξέλιξης αλλά και της κατασκευής ενός τέτοιου μοντέλου αναγκάζει το εργοστάσιο να βάλει μια υψηλή τιμή, που λίγοι μπορούν πραγματικά να υποστηρίξουν. Στη χώρα μας περιμένουμε εδώ και καιρό να γίνει μια κίνηση προώθησης των ηλεκτρικών μοντέλων και όπως φαίνεται, έχουν δρομολογηθεί πλέον κάποια μέτρα.

Στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης είναι να μειώσει τη φορολογία στα οχήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ώστε να γίνουν πιο προσιτά στο ευρύ κοινό. Οι ιδιώτες, αλλά και οι επιχειρήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το παλαιότερο, ρυπογόνο αυτοκίνητό τους με ένα νέο μηδενικών ρύπων! Εκτός από τη χαμηλότερη τιμή αγοράς, θα προβλέπονται μειωμένοι φόροι χρήσης και τα τέλη κυκλοφορίας φυσικά θα είναι μηδενικά, κάτι που ισχύει εξάλλου ήδη σήμερα. Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος είπε ότι όλα τα παραπάνω είναι στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης, με απαραίτητη προϋπόθεση τα αυτοκίνητα στα οποία αναφερόμαστε, να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, ενώ τόνισε ότι τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν και φοροαπαλλαγές για το εταιρικό λίζινγκ τέτοιων μοντέλων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!