Η KIA ετοιμάζει ηλεκτρικό Picanto 

Πέτρος Σηφαλάκης
Η KIA ετοιμάζει ηλεκτρικό Picanto 
Η κορεάτικη μάρκα εξετάζει το ενδεχόμενο ενός ηλεκτροκίνητου Picanto, τώρα που οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων γίνονται όλο και αυστηρότερες.

Η μέση τιμή των μικρών μίνι πόλης αναμένεται να αυξηθεί αρκετά στα επόμενα χρόνια και ο λόγος είναι η έξτρα έρευνα που υποχρεώνονται οι κατασκευαστές να κάνουν, προκειμένου να συμμορφωθούν με τα νέα πρότυπα ρύπων. Οι ειδικοί λένε ότι θα ακριβύνουν τόσο, που θα φτάσουν στο σημείο να μην είναι ανταγωνιστικά και οι αγοραστές θα επιλέγουν μοντέλα άλλων κατηγοριών, οπότε περιμένουμε ότι θα αλλάξουν πολλά στα μικρά μοντέλα, στο επόμενο διάστημα. Ο εξηλεκτρισμός τους, είναι μια από τις πιθανότερες λύσεις.

Ήδη πολλοί κατασκευαστές έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως στο μέλλον τα μικρά τους αυτοκίνητα θα είναι μόνο ηλεκτρικά και τώρα, η KIA, βρίσκεται σε αντίστοιχες σκέψεις για το Picanto. «Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το κάνουμε» είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της KIA Ευρώπης. Όσο η αγορά προχωράει τα αυτοκίνητα πόλης θα περάσουν μια και καλή στην ηλεκτροκίνητη εποχή και οι επιλογές σε αυτή την κατηγορία θα είναι κατά κύριο λόγο, ηλεκτροκίνητες. Για παράδειγμα το Volkswagen Group θα καταργήσει τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης στα Volkswagen up!, SEAT Mii και Skoda Citigo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!