Ένα μοναδικό Toyota για τον Ιάπωνα αυτοκράτορα!

Gazzetta team
Ένα μοναδικό Toyota για τον Ιάπωνα αυτοκράτορα!
Το Century Cabriolet είναι ένα αυτοκίνητο που η Toyota δεν βγάζει προς πώληση, όμως δημιουργήθηκε ειδικά για ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο.

Τετράθυρο, με πολύ κλασικό σχέδιο και κάμπριο, είναι το νέο one-off μοντέλο της Toyota που σχεδιάστηκε και βγήκε στην παραγωγή για έναν και μόνο συγκεκριμένο «πελάτη». Το αυτοκίνητο προορίζεται για τον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, τον Naruhito, που θα είναι ο 126ος στην ιστορία. Η χρήση του ειδικού μοντέλου της Toyota θα είναι πολύ συγκεκριμένη: θα παραλάβει τον αυτοκράτορα και θα τον μεταφέρει για περίπου 4,6 χιλιόμετρα, μέχρι να τον πάει στο παλάτι!

Το Royal Parade Car, όπως ονομάζεται, έρχεται για να αντικαταστήσει μια Rolls Royce Corniche που υπήρχε στη συγκεκριμένη θέση, στο «γκαράζ» της βασιλικής οικογένειας. Το βρετανικό μοντέλο έχει κλείσει μεν τριάντα χρόνια υπηρεσίας, όμως έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Το νέο Toyota που παίρνει τη θέση της θα αναλάβει αμέσως δράση αφού με αυτό θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εμφάνιση του νέου αυτοκράτορα. Όπως είναι προφανές, το κάμπριο αυτοκίνητο που βλέπουμε βασίζεται στο Century και έχουν υπάρξει αρκετές τροποποιήσεις, ώστε να διατηρηθεί η ακαμψία του αμαξώματος, λόγω και των τεσσάρων θυρών. Το πάτωμα ενισχύθηκε πολύ και υπήρξαν αλλαγές στην ανάρτηση, χωρίς όμως η Toyota να δίνει πιο συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!