«Ηλεκτρικός πόλεμος» μεταξύ Porsche και Tesla 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Ηλεκτρικός πόλεμος» μεταξύ Porsche και Tesla 
Οι δύο μάρκες έχουν ανοίξει... βεντέτα στο Νίρμπουργκρινγκ, για το ποια κατασκευάζει το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο σεντάν!

Η Porsche ως ένας γνήσιος κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων φρόντισε με την παρουσίαση της Taycan, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, να μας ενημερώσει για το χρόνο που έκανε στη διάσημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Η Tesla από την άλλη, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε ανακοινώσει κάποιον επίσημο χρόνο, έκανε κι εκείνη την προσπάθειά της με το κορυφαίο Model S P100D και οι φήμες λένε ότι ήταν κατά 20 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την Porsche!

Ωστόσο η γερμανική μάρκα ίσως να περίμενε την άμεση απάντηση της Tesla και μας ενημέρωσε για κάτι βασικό: ο χρόνος που πέτυχε, δεν έγινε με την κορυφαία Taycan Turbo S αλλά με τη λιγότερο ισχυρή Taycan Turbo. Η ισχυρότερη έκδοση έχει 761 ίππους σε αντίθεση με τους 680 της «απλής» Turbo και μάλιστα η Porsche μας διαβεβαιώνει ότι δεν χρησιμοποίησε semi slick ελαστικά όπως η Tesla αλλά απλά ελαστικά δρόμου που θα φοράει και το μοντέλο παραγωγής.

Αυτό σημαίνει ότι η Porsche ίσως στο μέλλον αποφασίσει να βάλει στη μάχη και την Taycan Turbo S για να χτυπήσει το Model S και κάπως έτσι, έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα... βεντέτα στο Νίρμπουργκρινγκ, τώρα που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο εξελιγμένα και σπορ από ποτέ. Μένει βέβαια να δούμε και τον επίσημο χρόνο της Tesla με το Model S P100D γιατί μέχρι τώρα τα στοιχεία που έχουμε βασίζονται μονάχα σε φήμες...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!