Με 160 ίππους το υβριδικό Renault Captur 

Πέτρος Σηφαλάκης
Με 160 ίππους το υβριδικό Renault Captur 
Η νέα Plug-In Hybrid έκδοση E-Tech που θα αποκτήσει το νέο γαλλικό crossover αναμένεται να έχει εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία που θα ωφελεί σημαντικά στην κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο Renault Captur ήδη το έχουμε γνωρίσει και πλέον είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε και την υβριδική του έκδοση. Θα βασίζεται στην τεχνολογία Plug-In Hybrid και θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων με 90 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες, με απόδοση 70 και 30 ίππων. Το αποτέλεσμα σε συνδυασμένη ισχύ είναι 160 ίπποι και σύμφωνα με τη Renault, η μπαταρία των 9,8 kWh θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτονομία των 45 χιλιομέτρων, που θα μπορεί να φτάσει έως και τα 65 χιλιόμετρα σε αστική μετακίνηση χαμηλών ταχυτήτων.

Η γαλλική μάρκα έδωσε μεγάλη βάση στην ανάπτυξη του συστήματος ανάκτησης ενέργειας και για αυτό λέει ότι στην υβριδική λειτουργία, περίπου το 80% της κίνησης στην πόλη γίνεται με τους ηλεκτροκινητήρες. Ακόμη είμαστε σε αναμονή για τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του υβριδικού Captur, όπως χρόνοι φόρτισης και άλλα στοιχεία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μελλοντικά το μηχανικό σύνολο θα συνδυαστεί και με άλλα μοντέλα της Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!