«Μεγάλα σχέδια» για το νέο ID.3 έχει η Volkswagen 

Πέτρος Σηφαλάκης
«Μεγάλα σχέδια» για το νέο ID.3 έχει η Volkswagen 
Η γερμανική μάρκα μας παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την ίδια, στα επόμενα χρόνια.

Tο ID.3 είναι το σημαντικότερο αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει η Volkswagen τις τελευταίες δεκαετίες και πολλοί, το συγκρίνουν ακόμη και με το Golf ή το Beetle! Αυτό συμβαίνει γιατί, κυριολεκτικά, αλλάζει εντελώς σελίδα στην ιστορία της μάρκας και περνά σε ένα άλλο στάδιο. Τα πλάνα της Volkswagen όμως, δεν σταματούν εδώ για το ID.3. Ο Γιούργκεν Στάκμαν, επικεφαλής πωλήσεων της μάρκας, είπε στο βρετανικό Autocar:

«Αν υπάρχει μέλλον για το σήμα R, τότε αυτό είναι ηλεκτρικό. Θα υπάρξει ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε έκδοση R. Είναι πολύ απλό. Δεν θα συμβεί του χρόνου, επειδή πρέπει να δούμε πρώτα και να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει το R στον ηλεκτρικό κόσμο».

Αυτό μας δίνει να καταλάβουμε ότι θα υπάρξει έκδοση επιδόσεων R στο μέλλον και η Volkswagen είπε ήδη ότι θα χρειαστούν τετρακίνηση και ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης για να φτιάξουν αυτή την έκδοση. Μάλιστα αναφέρουν ότι το ID.3 στην ισχυρότερη απλή του έκδοση, είναι ταχύτερο από τα GTI στα 0-60 χλμ./ώρα λόγω της άμεσης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα! Τέλος, ξεκαθάρισαν ότι σε αντίθεση με την έκδοση R, δεν θα δούμε έκδοση GTI σε ηλεκτρικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!