Το πιο κερδοφόρο αυτοκίνητο στον κόσμο η Porsche 911 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το πιο κερδοφόρο αυτοκίνητο στον κόσμο η Porsche 911 
Το θρυλικό μοντέλο της Porsche είναι το αυτοκίνητο που «αποδίδει» περισσότερο με τις πωλήσεις του και που συμβάλλει πιο πολύ στα έσοδα της εταιρείας που το παράγει, σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόσφατα η Porsche παρουσίασε τη νέα 911, στη γενιά 992. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει πλέον στην πιο ολοκληρωμένη φάση της «ζωής» του όμως η ταυτότητά του δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου με την πάροδο των χρόνων. Το πιο σημαντικό όμως για την Porsche, είναι η απόδοση της 911 στο κομμάτι των πωλήσεων. Δεν είναι το μοντέλο που πουλάει περισσότερο στην γκάμα της, αφού προηγούνται τα SUV, Macan και Cayenne, όμως είναι το πιο «αποδοτικό» σε πωλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, είναι το πιο κερδοφόρο αυτοκίνητο σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο για την Porsche! Το ποσοστό κέρδους της 911 φτάνει στο 47% και συμβάλλει κατά 29% στα έσοδα της Porsche. Το μοναδικό αυτοκίνητο που ξεπερνά την 911 στο κομμάτι του κέρδους είναι η F8 Tributo της Ferrari όμως εδώ δεν μιλάμε για μοντέλο κανονικής παραγωγής αλλά ένα «ειδικό» που η παραγωγή του περιορίζεται στα 50 αυτοκίνητα.

Λόγω αυτού, δεν αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 17% των εσόδων της Ferrari, οπότε χάνει γενικότερα, σε σύγκριση με την 911. Ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι στην 911, η βασική της έκδοση είναι και αυτή που φέρνει λιγότερα χρήματα στην Porsche. Ανεβαίνοντας στην γκάμα, το περιθώριο κέρδους της μάρκας είναι μεγαλύτερος και φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για τον έξτρα εξοπλισμό από τον ατέλειωτο κατάλογο που συνοδεύει την 911. Όσα περισσότερα κουτάκια προαιρετικού εξοπλισμού σημειωθούν, τόσο πιο πολλά χρήματα θα μπουν κατευθείαν στην τσέπη της Porsche!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!