Ολοκλήρωσε τις δοκιμές για το Ντακάρ ο Φερνάντο Αλόνσο

Πέτρος Σηφαλάκης
Ολοκλήρωσε τις δοκιμές για το Ντακάρ ο Φερνάντο Αλόνσο
Έντονη επαφή με το Toyota Hilux που θα οδηγεί στο Ράλι Ντακάρ, είχε ο Φερνάντο Αλόνσο τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με δηλώσεις, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα πολύ γρήγορα.

Ο δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, θα τρέξει στο Ράλι Ντακάρ δοκιμάζοντας τις ικανότητες και, κυρίως, τις αντοχές του. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ένας από τους πιο σκληρούς στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ανθρώπους και μηχανές να τεστάρονται στα όριά τους! Για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ο Αλόνσο έχει περάσει πολλές ώρες δοκιμών με το αγωνιστικό Toyota Hilux που θα οδηγεί. Μέσα σε δύο ημέρες κάλυψε 700 πολύ δύσκολα χιλιόμετρα, σε άμμο, χώμα και πέτρες.

«Είναι το πρώτο τεστ του Φερνάντο στην Ευρώπη με το Hilux και οδήγησε σε πολύ διαφορετικά τερέν, αλλά και συνθήκες, από ότι στις δοκιμές μας δύο εβδομάδες πριν στη Ναμίμπια. Καθώς κάνουμε πρόοδο στο απαιτητικό μας προπονητικό πλάνο, εστιάζουμε στην κάλυψη ουσιαστικών χιλιομέτρων ώστε ο Φερνάντο να αφομοιωθεί με το Hilux και αυτού του είδους την οδήγηση. Είμαστε ήδη σε θέση να διπλασιάσουμε το πλάνο χιλιομέτρων μας για τα τεστ αφού είδαμε πόσο γρήγορα προσαρμόζεται ο Φερνάντο».

Από την άλλη ο Αλόνσο είπε: «Ήταν σίγουρα ένα πολύ καλό και ουσιαστικό διήμερο στην Πολωνία και πειραματίζομαι με ένα εντελώς διαφορετικό τερέν. Σε αυτή τη φάση της προπόνησής μου, κάθε χιλιόμετρο είναι ευπρόσδεκτο με το Hilux και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεπερνάμε τα πλάνα και τα σχέδια της ομάδας». Το επερχόμενο Ράλι Ντακάρ θα γίνει στη Σαουδική Αραβία, για πρώτη φορά μετά από χρόνια στη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!