300 άλογα και κατανάλωση 1,6 λτ/100 χλμ για το Opel Grandland X (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
300 άλογα και κατανάλωση 1,6 λτ/100 χλμ για το Opel Grandland X (pics) 
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδυάζει το υβριδικό Grandland X, που χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα για να προσφέρει επιδόσεις και παράλληλα, να μειώσει στο ελάχιστο κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

H Hybrid4 είναι η νέα έκδοση που προστίθεται στην γκάμα του πληρέστατου Opel Grandland X και παράλληλα, η κορυφαία. Πρόκειται για τη μόνη που διαθέτει και τετρακίνηση, αφού είναι υβριδική και ο ένας ηλεκτροκινητήρας κινεί τον πίσω άξονα, με τον εμπρός να παίρνει κίνηση από το μοτέρ εσωτερικής καύσης και ένα ακόμη ηλεκτρομοτέρ.

Το μηχανικό σύνολο, συνδυαστικά αποδίδει 300 ίππους και επιτρέπει στο κόμπακτ SUV της Opel να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 7 μόλις δευτερόλεπτα! Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, το Hybrid, το AWD, το Sport και το Electric, με το τελευταίο να μη χρησιμοποιεί καθόλου τον βενζινοκινητήρα, να καίει μόνο ρεύμα και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έως και 52 χιλιόμετρα μέχρι να εξαντληθούν οι μπαταρίες.

Η Opel ανακοινώνει μέση κατανάλωση στην υβριδική λειτουργία, μόλις 1,6 λίτρων βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 36 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ. Παράλληλα δίνεται η επιλογή αγοράς ενός WallBox ταχυφορτιστή που προσφέρει πλήρη φόρτιση των μπαταριών του Grandland X Hybrid4 σε κάτω από δύο ώρες. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι τετρακύλινδρος τούρμπο 1.6 λίτρων με απόδοση στα 200 άλογα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!