Το μικρό ηλεκτροκίνητο Honda E φέρνει την επανάσταση! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το μικρό ηλεκτροκίνητο Honda E φέρνει την επανάσταση! (pics) 
Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Honda E έγινε και αναμένεται να ταράξει τα νερά της ευρωπαϊκής αγοράς στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ είχαμε δει ένα πρωτότυπο που ήταν πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής του Honda E. Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πλέον παίρνει σάρκα και οστά στην κανονική του μορφή και το γνωρίζουμε μαζί με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για αυτό. Η ρετρό σχεδίασή του διατηρείται και ξεχωρίζει από όλα τα μοντέλα της Honda, που υιοθετούν κυρίως φουτουριστικές γραμμές. Το E θα είναι ένα αυτοκίνητο πόλης με χώρους για τέσσερις επιβάτες, ενώ επενδύει πάρα πολύ στην οδηγική απόλαυση και την τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, θα διατίθεται με δύο κινητήρες, των 136 ή 155 ίππων και η ροπή στρέψης τους θα είναι στα 315 Nm. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται περίπου σε 8 δευτερόλεπτα στην ισχυρότερη έκδοση! Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι μηχανικοί της Honda ζύγισαν ιδανικά το αυτοκίνητο για κατανομή βάρους 50:50 ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα, που εγγυάται ακρίβεια στην οδήγηση και θέτει γερές βάσεις για τη δημιουργία ενός απολαυστικού μοντέλου.

Η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα και όχι στον εμπρός και σε συνδυασμό με την ακαριαία ροπή του ηλεκτροκινητήρα, θα έχουμε να κάνουμε με ένα απολαυστικό οδηγικά αυτοκίνητο. Στα της... φόρτισης, η Honda δίνει επίσημη τιμή αυτονομίας στα 220 χλμ και μέσα σε ένα μισάωρο, το E μπορεί να γεμίσει το 80% των μπαταριών του (177 χλμ), αν υπάρχει ταχυφορτιστής. Αν στο εξωτερικό του νέου Honda E, κάτι σας πάει... λάθος, είναι η απουσία των παραδοσιακών καθρεπτών. Δύο κάμερες τους αντικαθιστούν και προβάλλουν την εικόνα σε δύο οθόνες, μέσα στο αυτοκίνητο.

Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η νεκρή γωνία του καθρέπτη και η ασφάλεια στις μετακινήσεις ενισχύεται! Μέσα στην καμπίνα υπάρχουν και άλλες οθόνες δίνοντας μια πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Σε αυτές προβάλλονται οι ενδείξεις για την ηλεκτρική κίνηση, χρήσιμες πληροφορίες και άλλα πράγματα για το αυτοκίνητο, όπως και οι πληροφορίες για το σύστημα ψυχαγωγίας. Στο τελευταίο η Honda έδωσε μεγάλη βάση και το εξέλιξε στο μέγιστο βαθμό, ενώ τοποθέτησε και ένα σύγχρονο σύστημα φωνητικών εντολών.

Ο οδηγός λέγοντας "OK Honda" μπορεί να ρωτήσει ή να ζητήσει οτιδήποτε θέλει από το σύστημα. Διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ακόμη και διάλογο μαζί του και αν υπάρχει σύνδεση στο Internet, τότε έχει πολλές δυνατότητες που μπορούν ακόμη και να σου βρουν μέρος να μείνεις για το βράδυ ή απλά να σε ενημερώσουν για τον καιρό και την επικαιρότητα. Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, θα έχουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, όπως και φωτογραφίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!