H πρώτη φωτογραφία από το εσωτερικό της νέας Porsche Taycan

Gazzetta team
H πρώτη φωτογραφία από το εσωτερικό της νέας Porsche Taycan
H Porsche έδωσε στη δημοσιότητα μία πρώτη επίσημη φωτογραφία από το κόκπιτ της Taycan παραγωγής, το οποίο ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με εκείνο του πρωτότυπου Mission E!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Porsche Taycan, τα οποία θα γίνουν σε λίγες ημέρες, ενώ αρχές του 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων. Για να γεφυρώσει το χρονικό κενό μέχρι την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου σπορ coupe της, έδωσε η γερμανική μάρκα στη δημοσιότητα δύο νέα εικονογραφημένα σκίτσα της Taycan παραγωγής, αλλά και μία φωτογραφία του κόκπιτ της.

Βάσει αυτών των σκίτσων προσανατολίζεται –τουλάχιστον το πίσω μέρος του αμαξώματος- στη νέα Porsche 911 της γενιάς 992, ενώ θα πρέπει να πούμε, ότι οι τιμές της Taycan θα βρίσκονται μεταξύ των αντίστοιχων της Cayenne και της Panamera. Πιθανότατα θα κυμαίνονται στο εξωτερικό μεταξύ 75.000 και 90.000 ευρώ, αν και μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις ήταν για πάνω από 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο κόκπιτ, παρατηρούμε ότι βρίσκεται σχεδιαστικά πολύ κοντά στο αντίστοιχο του πρωτότυπου Mission E! Στην εργοστασιακή φωτογραφία βλέπουμε και ένα μέρος του τιμονιού, πίσω από το οποίο διακρίνονται τα στρογγυλού σχήματος ψηφιακά όργανα. Ενσωματωμένη στο κόκπιτ είναι η κεντρική οθόνη, που δείχνει μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη του πειραματικού μοντέλου, ενώ προβλέπεται εκτός των άλλων και ένα αναλογικό χρονόμετρο στην κορυφή της κονσόλας.

Η Τaycan θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα εφαρμόσει ένα καινοτόμο σύστημα γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας της. Με τον νέο ταχυφορτιστή θα εφοδιάζεται το γερμανικό coupe μέσα σε 8 λεπτά με αρκετή ενέργεια, ώστε να μπορεί να καλύψει 200 χλμ. και μέσα σε 20 λεπτά για 400 χλμ.!

Το αεροδυναμικό μοντέλο θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 600 ίππων, που θα κατανέμονται στους τέσσερις τροχούς. Oι κορυφαίες εκδόσεις της Taycan θα κάνουν τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 3,5’’ και τα 0 – 200 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 12’’. Σύμφωνα με την Porsche, η εντυπωσιακή Taycan πραγματοποίησε –ανεπίσημα- τον γύρο στην πράσινη κόλαση του Νίρμπουργκρινγκ σε λιγότερο από οκτώ λεπτά. Θεωρείται επίσης πιθανόν, να λανσαριστεί αργότερα ένα προσιτότερο μοντέλο με κίνηση μόνον στους πίσω τροχούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!