Τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες από την Opel στη Φρανκφούρτη

Γιώργος Βαρίνος
Τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες από την Opel στη Φρανκφούρτη
Με τις τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες της στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Opel μας προϊδεάζει για την ποικιλία που θα διέπει το μέλλον της αυτοκίνησης.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα κάνουν το ντεμπούτο τους το νέο Opel Corsa, το Grandland X Hybrid και το νέο Opel Astra.

Νέο Opel Corsa

Το νέο Opel Corsa - εκτός από αποδοτικό μοντέλο με κλασικό κινητήρα καύσης – θα διατίθεται για πρώτη φορά και ως ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία – με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 330 km.

Το νέο Opel Corsa μήκους 4,06 m είναι πιο μοντέρνο, δυναμικό και αποδοτικό από ποτέ. Συνοδεύεται από πολύ οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 55kW (75hp) μέχρι 96kW (130hp) (κατανάλωση καυσίμου NEDC4: στην πόλη 5,4-3,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,1-2,9 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-3,2 l/100 km, 105-85 g/km CO2, κατανάλωση WLTP5 στο μικτό κύκλο: 6,4-4,0 l/100 km, 144-104 g/km CO2). Η έκτη γενιά του bestseller διατίθεται επίσης για πρώτη φορά ως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία 50kWh, ισχύ ηλεκτροκινητήρα 100kW (136hp) και αυτονομία έως 330 km (WLTP1). Μέτρια κατανάλωση καυσίμου και μία ελκυστική οδηγική εμπειρία υπόσχονται όλες οι εκδόσεις κινητήρων, ενώ οι εξαιρετικές τιμές ρύπων είναι ακόμα και μηδενικές με το Corsa-e.

Νέο Grandland X Hybrid4

Η δεύτερη παγκόσμια πρεμιέρα στο περίπτερο της Opel είναι το νέο Grandland X Hybrid4 με τετρακίνηση. Το plug-in υβριδικό μοντέλο συνδυάζει την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6 και δύο ηλεκτροκινητήρων με συνολική ισχύ 300hp. Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid4 περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 147kW (200hp), πιστοποιημένο κατά WLTP και ειδικά προσαρμοσμένο για υβριδική χρήση. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 80kW (109hp) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2kWh. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται ένα οκτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και το διαφορικό είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, επιτρέποντας την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Νέο Opel Astra και Opel Astra Sports Tourer

Το τρίτο μέλος της ομάδας είναι το Opel Astra. Με εξαιρετική αεροδυναμική, μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβώτια ταχυτήτων νέας σχεδίασης, το Opel Astra θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της απόδοσης και των εκπομπών ρύπων. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες μέχρι 21%. Με μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβωτίων, το Opel Astra θέτει πρότυπα χαμηλών εκπομπών ρύπων. Οι υπερσύγχρονοι τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου του νέου Astra υπόσχονται ζωηρές επιδόσεις και κορυφαία οδηγική άνεση με βέλτιστη απόσβεση θορύβου. Ένας αντικραδασμικός άξονας στο μπλοκ του κινητήρα εξουδετερώνει τους κραδασμούς.

Οι συμπαγείς, τρικύλινδροι, turbo βενζινοκινητήρες διατίθενται με κυβισμό 1.2 & 1.4 κυβ. εκ. Αποδίδοντας ισχύ από 110hp έως 145hp και μέγιστη ροπή από 195 έως 236 Nm, επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και απόδοσης (NEDC4 κατανάλωση καυσίμου: στην πόλη 6,4-5,2 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,8 l/100 km, μικτός κύκλος 5,0-4,3 l/100 km, 116-99 g/km CO2, WLTP5 μικτός κύκλος: 6,2-5,2, 142-119 g/km CO2, προκαταρτικές τιμές). Οι βασικοί κινητήρες συνδυάζονται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση (CVT) και ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με ομαλές αλλαγές συμβάλλει επίσης στη χαμηλότερη κατανάλωση και τα υψηλά επίπεδα άνεσης. Το Astra είναι πρωτοπόρος και στον τομέα της αεροδυναμικής. Με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26 για το Astra hatchback και Sports Tourer station wagon, το νέο συμπαγές μοντέλο της Opel είναι το πιο αποδοτικό Astra στην ιστορία του και ένα από τα πιο αεροδυναμικά στην κατηγορία του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!