Πωλητήριο στη Mustang του Στιβ Μακ Κουίν από την ταινία Bullitt

Gazzetta team
Πωλητήριο στη Mustang του Στιβ Μακ Κουίν από την ταινία Bullitt
Eνα κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου βγαίνει τον Ιανουάριο στο σφυρί με την πώληση της Ford Mustang από την ταινία Bullitt με τον Στιβ Μακ Κουίν.

Σχεδόν δέκα λεπτά διάρκεσε το πιο φημισμένο κυνηγητό αυτοκινήτων στην ιστορία του κινηματογράφου με τον Στιβ Μακ Κουίν στον ρόλο του υπαστυνόμου Frank Bullitt να παραβιάζει κατά συρροή όλον τον αμερικανικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το κυνηγητό έγινε στους δρόμους του Σαν Φραντσίσκο και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για τον διάσημο ηθοποιό, καθώς στο τέλος τινάχτηκαν οι κακοί της ταινίας στον αέρα.

Δέκα λεπτά, όπου ο Στιβ Μακ Κουίν ταλαιπωρεί αφάνταστα τον κινητήρα και το τετρατάχυτο σαζμάν της πράσινης Ford Mustang του, στην προσπάθειά του να συλλάβει τους κακοποιούς που οδηγούσαν μία πανίσχυρη Dodge Charger. Αυτή ακριβώς η Mustang, που συμπρωταγωνίστησε στην ταινία Bullitt, θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Mecum Auctions, προκαλώντας συναγερμό στους συλλέκτες κλασικών μοντέλων, αλλά και προσωπικών ειδών του διάσημου ηθοποιού.

Στα γυρίσματα του Bullitt χρησιμοποιήθηκε και μία δεύτερη Ford Mustang, όμως στο σφυρί θα βγει το ‘’Hero Car’’, που γκαζώνει στις απίστευτες σκηνές του κυνηγητού. Το αυτοκίνητο είχε εξαφανιστεί περίπου 40 χρόνια στην αφάνεια και επανήλθε το 2018 στο προσκήνιο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την πρεμιέρα του Bullitt. Σύμφωνα με τον οίκο Mecum, η συγκεκριμένη Mustang βρίσκεται σε ορίτζιναλ κατάσταση και φέρει πολυάριθμα χαρακτηριστικά και στοιχεία από την ταινία.

Η ανακοίνωση της πώλησης της ιστορικής Mustang έγινε στο πλαίσιο της εβδομάδας κλασικών αυτοκινήτων του Μοντερέι παρουσία του ιδιοκτήτη της, Σον Κίρναν, ο οποίος την κληρονόμησε από τον πατέρα του. To μοντέλο, που ταυτίστηκε με τον Στιβ Μακ Κουίν, θα βγει προς πώληση τον Ιανουάριο του 2020 σε δημοπρασία κλασικών αυτοκινήτων στο Kissimmee των ΗΠΑ, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια εκτίμηση της αξίας του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!