Το Νissan LEAF είναι το πιο «πράσινο» αυτοκίνητο στον κόσμο

Γιώργος Βαρίνος
Το Νissan LEAF είναι το πιο «πράσινο» αυτοκίνητο στον κόσμο
To ηλεκτρικό Nissan Leaf είναι το μόνο μοντέλο, που έλαβε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Green NCAP, ο οποίος αξιολογεί τη φιλικότητα των αυτοκινήτων προς το περιβάλλον.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF είναι το μοναδικό όχημα, που έλαβε στον τελευταίο γύρο δοκιμών πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Green New Car Assessment Program για την αξιολόγηση των αυτοκινήτων με βάση τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον. Το δεύτερης γενιάς Nissan LEAF είνα το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο, που μπήκε στο μικροσκόπιο του Green NCAP και το μόνο, που αξιολογήθηκε με την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων. Ο οργανισμός Green NCAP δοκιμάζει τα αυτοκίνητα εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές ρύπων, που παράγονται κατά την κίνησή τους στον δρόμο και δεν λαμβάνει υπόψη του την ενέργεια, η οποία προέρχεται από την παραγωγή ηλεκτρισμού ή την παραγωγή καυσίμων.

«Σε αυτή τη βάση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν την καθαρότερη και πιο αποτελεσματική κινητικότητα», αναφέρει το Green NCAP σε σχετική του ανακοίνωση.Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, αντιπροσωπεύει την εικόνα του Nissan Intelligent Mobility (NIM) και το όραμα της ιαπωνικής εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου κίνησης, τροφοδοσίας, οδήγησης και ενσωμάτωσης των αυτοκινήτων στην κοινωνία.

Να σημειωθεί, ότι το Nissan LEAF εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα ηλεκτροκίνητα οχήματα παγκοσμίως, με περισσότερες από 400.000 ταξινομήσεις από το 2010 και μετά, οπότε ξεκίνησε η εμπορική πορεία του μοντέλου πρώτης γενιάς. Στην Ελλάδα είναι διαθέσιο το πιο πράσινο αυτοκίνητο του πλανήτη με τιμές εκκίνησης από 32.990 ευρώ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να τις βρουν στο επίσημο link της αντιπροσωπείας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!