Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει η Alfa Romeo Tonale

Gazzetta team
Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει η Alfa Romeo Tonale
Στα τέλη του 2020 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το μικρότερο αδελφάκι της Stelvio, που θα ταυτίζεται οπτικά με το πρωτότυπο, το οποίο σχεδίασε ο Ελληνας Αλέξανδρος Λιώκης.

Στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είχε κλέψει την παράσταση το Plug-in υβριδικό πρωτότυπο SUV Αlfa Romeo Tonale, που σχεδίασε ο Ελληνας designer Αλέξανδρος Λιώκης. Το μικρότερο αδελφάκι της Stelvio αναμένεται, ότι θα κυκλοφορήσει τελικά περί τα τέλη του 2020 και θα βασίζεται πιθανότατα στην πλατφόρμα του Jeep Renegade. Σύμφωνα με πηγές μέσα από τον ιταλοαμερικανικό όμιλο, η Tonale παραγωγής θα ξεκινά από τιμές γύρω στις 30.000 ευρώ, ώστε να απευθύνεται σε ένα σαφώς μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό από τη Stelvio.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου παραγωγής θα ταυτίζεται σχεδόν πλήρως με εκείνον του πρωτότυπου, που είδαμε στη Γενεύη και θα υιοθετεί ορισμένα στοιχεία κλασικών μοντέλων της Alfa Romeo σε μοντέρνα προσέγγιση. Ετσι θα υπάρξουν –μεταξύ άλλων- ακτινωτές ζάντες αλουμινίου και οι στενόμακροι προβολείς της μάσκας θα παραπέμπουν στο Coupe Brera, αλλά και στην Alfa SZ.

Ίδιας λογικής θα είναι και ο σχεδιασμός του εσωτερικού, με το τιμόνι να παραπέμπει στα ξύλινα βολάν των Ιταλών κατά τη δεκαετία του 60. Πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται το ψηφιακό κόκπιτ, αλλά με στρογγυλά όργανα, ενώ στα στόμια των αεραγωγών θα υπάρχουν μικρές οθόνες ρύθμισης της θερμοκρασίας. Το υπερσύγχρονο σύστημα πολυμέσων θα διαθέτει μία μεγάλη οθόνη αφής και ο χειρισμός των λειτουργιών του θα γίνεται και με κινήσεις των χεριών.

Κερασάκι στην τούρτα θα αποτελέσουν δύο ενδιαφέροντα υπομενού. Επιλέγοντας το πρόγραμμα ‘’Alfista’’ θα ενημερώνεται ο οδηγός για όλα τα νέα της Alfa Romeo και τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της ιταλικής μάρκας, ενώ μέσω του μενού ‘’Paddock’’ θα μπορείς να παραγγείλεις απευθείας αξεσουάρ και είδη εξοπλισμού για το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!