«Θερίζουν» τους νέους τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη

Gazzetta team
«Θερίζουν» τους νέους τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη
47 άτομα, δηλαδή 62% περισσότερα με πέρυσι, έχουν χάσει από την αρχή του 2019 τη ζωή τους σε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης.

Ένα φρικτό ρεκόρ δεκαετίας μπορεί να σημειωθεί εφέτος στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννη Λιονάκη, έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της χρονιάς 47 άτομα στους δρόμους της Μεγαλονήσου. Πρόκειται για μία θλιβερή αύξηση της τάξης του 62% σε σχέση με το 2018, οπότε είχαμε θρηνήσει στην Κρήτη μέχρι τα τέλη του Αυγούστου 29 ζωές από θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε είναι πιθανόν να ξεπεράσει στα τέλη του 2019 ο αριθμός των νεκρών τους 70, κάτι που έχει να συμβεί σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη εδώ και δέκα χρόνια.

Συγκλονιστικά είναι και τα επιμέρους στοιχεία του συλλόγου, από τα οποία προκύπτει ότι οι δύο πιο ευάλωτες κατηγορίες είναι οι νέοι και οι μοτοσικλετιστές. Συγκεκριμένα το 58% των θυμάτων από τροχαία στην Κρήτη είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και μάλιστα το 40% κάτω των 25 ετών!

Εξι στα 10 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα έχουν συμβεί εφέτος εντός των ορίων των δήμων Ηρακλείου και Χανίων, δηλαδή σε αστικό περιβάλλον, ενώ επικίνδυνες είναι και οι μετακινήσεις στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, όπως στον Πλατανιά, στη Χερσόνησο και στις Μοίρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!