10 εκατ. αυτοκίνητα από την εξηντάχρονη πλέον MINI!

Πέτρος Σηφαλάκης
10 εκατ. αυτοκίνητα από την εξηντάχρονη πλέον MINI!
Δέκα ολόκληρα εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν φτιαχτεί από το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη, ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα που «συνέπεσε» με τα 60ά γενέθλια της μάρκας.

Το σύγχρονο MINI αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τη BMW. Η επαναφορά του θρυλικού ονόματος MINI Cooper στην αγορά άρεσε πολύ στον κόσμο και κάπως έτσι, λίγα χρόνια μετά, φτάνουμε στα 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα παραγωγής από το εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη της Αγγλίας! Φυσικά η MINI δεν θα μπορούσε να το αφήσει αυτό να περάσει έτσι απλά, χωρίς μια γιορτή. Ένα κομβόι εξήντα αυτοκινήτων, ένα από κάθε έτος παραγωγής, θα ταξιδέψει στο Μπρίστολ, εκεί που θα γίνει φέτος η ετήσια συνάντηση ιδιοκτητών MINI.

Το πρώτο αυτοκίνητο στο κομβόι θα είναι το πρώτο MINI που φτιάχτηκε το 1959 και το τελευταίο, θα είναι στη σύγχρονη γενιά του και μάλιστα στην επετειακή έκδοση 60 Years Edition που φτιάχτηκε για τον εορτασμό των 60ών γενεθλίων της μάρκας. Η κατανομή παραγωγής των MINI στο εργοστάσιο της Οξφόρδης είναι περίπου στη μέση, ανάμεσα στην κλασική και τη σύγχρονη εποχή του. Τα 5,3 εκατομμύρια, αφορούν την κλασική γενιά του MINI και τα υπόλοιπα, τη σύγχρονη, στη μετά BMW εποχή. Από το 2001 που παράγεται το σύγχρονο MINI η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!