Η Bugatti είναι κοντά στο αυτοκίνητο των 500 χλμ./ώρα!

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Bugatti είναι κοντά στο αυτοκίνητο των 500 χλμ./ώρα!
Ένα νέο hypercar, με τρομακτικές προδιαγραφές και τόνους εξέλιξης, δεν αποκλείεται να σπάσει και το φράγμα των 500 χλμ./ώρα, για την τελική του ταχύτητα.

Η Bugatti έχει ένα «φετίχ» με τις τελικές ταχύτητες. Όταν είδαμε τη Veyron, περίπου 14 χρόνια πριν, προκάλεσε δέος το γεγονός ότι βγαίνει από το εργοστάσιο με κινητήρα 1.001 ίππων και τελική ταχύτητα στα 407 χλμ./ώρα! Η Chiron, διαδέχτηκε τη Veyron, όντας ακόμη πιο γρήγορη, αλλά και αρκετά πιο σύγχρονη, ενώ τώρα, η μάρκα λέει ότι τα 500 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας σε αυτοκίνητό τους δεν είναι απίθανα.

Ο επικεφαλής της Bugatti, Στέφαν Βίνκελμαν, αναφέρει ότι μια νέα, σκληροπυρηνική έκδοση της Chiron που θα «τερματίζει» τα χαρακτηριστικά της, θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτό το φράγμα της τελικής ταχύτητας. Πάντως, όταν μιλάμε για τέτοιες ταχύτητες, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Για παράδειγμα, ο ίδιος λέει ότι εκείνοι μπορούν να το κάνουν να συμβεί, όμως θα πρέπει να βρεθεί και μια εταιρεία να μπορέσει να τους κατασκευάσει ελαστικά για αυτό το μοντέλο, αφού σε αυτές τις ταχύτητες κανένα από όσα υπάρχουν στην αγορά δεν πρόκειται να αντέξει.

Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε υβριδικό σύνολο στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο δεκαεξακύλινδρος σε διάταξη W κινητήρας με τα τέσσερα τούρμπο και τα 8.0 λίτρα κυβισμού, αποδίδει από μόνος του 1.500 ίππους. Αν προστεθεί και ηλεκτροκινητήρας, τότε σίγουρα η απόδοση θα εκτοξευθεί!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!