«Πωλητήριο» για μια Ferrari 575M Maranello του Ρονάλντο (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
«Πωλητήριο» για μια Ferrari 575M Maranello του Ρονάλντο (pics)
H μαύρη 575M Maranello που βλέπουμε στις φωτογραφίες, κάποτε ήταν στην ιδιοκτησία του Κρισιάνο Ρονάλντο και σήμερα πωλείται, με τις ανάλογες... επιβαρύνσεις στην τιμή.

Συνηθίζεται να βλέπουμε παλιά αυτοκίνητα διάφορων αστέρων, να πωλούνται έχοντας αποκτήσει υπεραξία. Τα αυτοκίνητα του Κριστιάνο Ρονάλντο εννοείται ότι μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία και ειδικά, αν μιλάμε για πανάκριβες Ferrari. Η συγκεκριμένη, μαύρη Ferrari 575M Maranello, ήταν κάποτε στην ιδιοκτησία του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο βρίσκεται στα χέρια ενός άλλου ιδιοκτήτη, όμως έχει παραμείνει στην Πορτογαλία.

Συνολικά στη «ζωή» του έχει διανύσει 32.000 χιλιόμετρα και πωλείται έναντι των 140.000€, που ναι μεν είναι περισσότερα από ότι συνήθως πωλούνται οι 575M Maranello, δεν είναι όμως εξωφρενικό ποσό για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας που κάποτε καθόταν ο Κριστιάνο πίσω από το τιμόνι του.

Εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 5.8 λίτρων που αποδίδει 515 ίππους και 588 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα. Ήταν η πρώτη Ferrari με V12 κινητήρα και το ημιαυτόματο σασμάν έξι σχέσεων της Magneti Marelli, που είχε τον κωδικό "F1" και το γνωρίζαμε από την 360 Modena. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι ανάμεσα στις 246 μονάδες που κατασκευάστηκαν με το χειροκίνητο κιβώτιο. Συνολικά κατασκευάστηκαν 2.056 μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!