H Porsche μας συστήνει τη «βασική» 911 Carrera (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
H Porsche μας συστήνει τη «βασική» 911 Carrera (pics)
Το πρώτο σκαλοπάτι στην γκάμα της 911 είναι η έκδοση Carrera, τόσο στο Coupe αμάξωμα όσο και στο κάμπριο Convertible.

Η Porsche 911 992 είναι γεγονός εδώ και μερικούς μήνες. Η γερμανική μάρκα συνηθίζει να μας παρουσιάζει σε «δόσεις» τις εκδόσεις της και τώρα μας δείχνει τη βασική Carrera, την πιο προσιτή 911 σε Coupe και Convertible αμάξωμα. Κινείται από τον ίδιο, επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 3.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο που συναντάμε και στην έκδοση Carrera S, όμως η απόδοση ορίζεται στους 384 ίππους και τα 450 Nm ροπής, ειδικά για την περίσταση.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς στην περίπτωση της Carrera 2 και στους τέσσερις τροχούς, στην περίπτωση της Carrera 4 (δεν αλλάζει κάτι άλλο), ενώ κοινός τους παρονομαστής είναι το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη PDK των οκτώ σχέσεων. Το κουπέ μοντέλο επιταχύνει από στάση, στα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ή σε 4 δευτερόλεπτα ακριβώς, αν επιλεγεί το πακέτο Sports Chrono από τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.

Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 293 χλμ./ώρα για την κουπέ και στα 290 χλμ./ώρα για την κάμπριο. Στο αισθητικό κομμάτι η Carrera είναι πολύ κοντά στην Carrera S. Οι ζάντες αλουμινίου με μικρότερη διάμετρο στις 19 ίντσες την κάνουν να ξεχωρίζει, στην ουσία, μαζί με τις εξατμίσεις σε διαφορετικό σχήμα στο πίσω μέρος. Οι ιδιοκτήτες όμως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την Carrera τους να μοιάζει με Carrera S, αν διαλέξουν ζάντες με διάμετρο 20 ή 21 ιντσών, από τη λίστα των έξτρα και τις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, ίδιες με της Carrera S, που επίσης είναι διαθέσιμες από την Porsche ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!