Οι γουρούνες επιστρέφουν στους ελληνικούς δρόμους

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι γουρούνες επιστρέφουν στους ελληνικούς δρόμους
Μετά από την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε οριστεί για αυτού του είδους τα οχήματα, η νέα κυβέρνηση τα επαναφέρει στους δρόμους.

Ως «παράλογο» χαρακτηρίστηκε το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ATV, γνωστά ως «γουρούνες» στην Ελλάδα. Τα τετράτροχα οχήματα είχαν κριθεί ως επικίνδυνα από την προηγούμενη κυβέρνηση και για αυτό απαγόρευσαν την κυκλοφορία τους, ωστόσο ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αποφάσισε να τις επιτρέψει εκ νέου.

Οι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα νησιά και γενικότερα, στις τουριστικές περιοχές γουρούνες, θα κινούνται κανονικά, όμως σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι Δήμοι θα διατηρήσουν το δικαίωμα να περιορίσουν την κυκλοφορία τους, να το κρίνουν σκόπιμο ανάλογα με την περιοχή. «Παράλογη η απαγόρευση κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125 κυβικά εκατοστά. Θυμίζω ότι είναι οχήματα που έχουν εγκριθεί από την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτή την καθολική απαγόρευση» είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!