To SEAT Leon μπήκε στο κλαμπ του ενός εκατομμυρίου! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
To SEAT Leon μπήκε στο κλαμπ του ενός εκατομμυρίου! (vid)
Η τρίτη γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου μπορεί να θεωρηθεί κάτι πολύ περισσότερο από επιτυχημένη, με ένα εκατομμύριο μονάδες παραγωγής μέσα σε επτά χρόνια!

Λίρα εκατό αποδείχθηκε το Leon για τη SEAT, από την πρώτη κιόλας γενιά του. Ωστόσο, καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με την τρίτη του γενιά, που «τρέχει» από το 2012 έως και σήμερα. Ο Ισπανός «ξάδερφος» του Volkswagen Golf έχει καταφέρει να πουλήσει ένα εκατομμύριο μονάδες, στην τρίτη του γενιά μόνο! Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πλέον το Leon, έχει ξεπεράσει την επιτυχία του Ibiza και συνεχίζει να αποδεικνύει την αξία του ακόμη και ύστερα από επτά χρόνια που πωλείται, αν και έχει δεχτεί τις μικρές ανανεώσεις του που το διατηρούν στην επικαιρότητα.

Χωρίς καμία αμφιβολία το μικρομεσαίο μοντέλο έπαιξε κομβικό ρόλο για τη SEAT. Το 2012 η SEAT είχε ζημιές των 149 εκατομμυρίων ευρώ και έξι χρόνια μετά, το 2018, ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της με κέρδη στα 294 εκατομμύρια ευρώ μετά φόρων! Σε άλλα στατιστικά, η SEAT για το 2019, το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πουλάει είναι Leon. Η Ισπανία είναι η δεύτερη πιο «δυνατή» αγορά του μοντέλου, μετά τη Γερμανία και συνολικά, στην ιστορία του, έχει πουλήσει 2.210.712 αυτοκίνητα. Σημειώστε ότι η πρώτη γενιά πούλησε 534.797 μονάδες, η δεύτερη 675.915 μονάδες και η τρίτη μόλις που πέρασε το εκατομμύριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!