Το Audi A1 Citycarver είναι ένα μικρό crossover για τη ζούγκλα της πόλης! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Audi A1 Citycarver είναι ένα μικρό crossover για τη ζούγκλα της πόλης! (pics)
Μια νέα, υπερυψωμένη έκδοση του A1 μας παρουσίασε η Audi, με την οποία προσφέρει ένα στιλάτο και μαζεμένων διαστάσεων crossover αστικού χαρακτήρα.

Τα Audi που μπορούν να κινηθούν σε κάθε είδους έδαφος και είναι υπερυψωμένα, έχουμε συνηθίσει να τα λέμε Allroad. Η γερμανική φίρμα όμως επέλεξε ένα νέο όνομα, το Citycarver, για το πιο «περιπετειώδες» A1. Ίσως αυτή η επιλογή να έγινε επειδή το A1 Citycarver δεν έχει σύστημα τετρακίνησης Quattro, όπως τα υπόλοιπα Allroad.

Όπως κι αν έχει, η νέα έκδοση του premium σουπερμίνι της Audi έχει 40 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μαύρα προστατευτικά πλαστικά χαμηλά στο αμάξωμα, προφυλακτήρες νέας σχεδίασης και την αεροτομή της πέμπτης πόρτας που συναντάμε στις εκδόσεις S-Line. Εκτός από τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και την εμφάνιση, άλλες διαφορές από τα υπόλοιπα A1 δεν έχει.

Η Audi δεν μας είπε τι κινητήρες θα συνοδεύουν την έκδοση, είμαστε παραπάνω από σίγουροι όμως, ότι θα διατίθεται στις εκδόσεις 30 TFSI και 35 TFSI, δηλαδή τον 1.000άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 116 ίππων ή τον 1.500άρη τετρακύλινδρο (με σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων) και τους 150 ίππους. Η διάθεση του νέου Audi A1 Citycarver θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, οπότε σύντομα θα ξέρουμε και επίσημα τους κινητήρες του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!