Ένα «όπλο» 428 ίππων από την KIA! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένα «όπλο» 428 ίππων από την KIA! (pics)
Η κορεάτικη μάρκα έσωσε ένα Stinger από τα... σκουπίδια και δημιούργησε ένα κτήνος για αποκλειστική χρήση στην πίστα.

Τα αυτοκίνητα προπαραγωγής που φτιάχνουν οι κατασκευαστές για να εξελίξουν και να τελειοποιήσουν τα μοντέλα τους, μόλις τελειώσουν τη δουλειά που έχουν να κάνουν, καταστρέφονται. Η KIA αποφάσισε να «σώσει» ένα Stinger GT S από την πρέσα και δημιούργησε ένα τρομερό αυτοκίνητο πίστας! Ονομάζεται GT420 και ο V6 twin turbo κινητήρας των 3.3 λίτρων αποδίδει πλέον 428 ίππους, από τους εργοστασιακούς 370. Η ροπή στρέψης έχει σκαρφαλώσει επίσης, στα 560 Nm, από τα 510 Nm που αποδίδει κανονικά.

Αυτή ήταν μια πρωτοβουλία της KIA στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκεκριμένο Stinger έχει διανύσει συνολικά 16.093 χιλιόμετρα και δέχτηκε συγκεκριμένες αναβαθμίσεις, ώστε να φτάσει σε αυτή την απόδοση. Ελεύθερο φίλτρο αέρα από την K&N, ελαφριά εξάτμιση της Milltek χωρίς καταλύτες, επαναπρογραμματισμός και μπουζί από την HKS ολοκληρώνουν το μηχανολογικό κομμάτι. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ψύξη του σασμάν για να μην υπάρχει ζήτημα υπερθέρμανσης σε οριακές συνθήκες στην πίστα.

Συνολικά έχουν εξοικονομήσει 150 κιλά από το συμβατικό Stinger, παρά το γεγονός ότι προστέθηκε roll cage, σύστημα πυρόσβεσης, ενισχύσεις αμαξώματος και άλλα, που απαιτεί ένα αγωνιστικό. Αφαιρέθηκαν όλα τα περιττά για ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο, όπως καθίσματα, αερόσακοι, ηχοσύστημα, κλιματισμός και άλλα. Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις, προσθέστε τα φρένα της Brembo εμπρός, τα ελατήρια χαμηλώματος της Eibach και τις ζάντες OZ Racing Leggera με ελαστικά Pirelli Trofeo R. Φυσικά το αυτοκίνητο δεν δύναται να κυκλοφορήσει στο δρόμο, λόγω του ότι μιλάμε για ένα μοντέλο προπαραγωγής, αλλά και λόγω των αναβαθμίσεων που δέχτηκε στην πορεία. Είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό πίστας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!