Οι οδηγοί άνω των 74 ετών θα κρατούν το δίπλωμα με απόφαση γιατρού

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι οδηγοί άνω των 74 ετών θα κρατούν το δίπλωμα με απόφαση γιατρού
Δεν θα εξετάζονται ξανά σαν να βγάζουν νέο δίπλωμα οδήγησης οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Οι γιατροί θα είναι πλέον οι μοναδικοί υπεύθυνοι, για να κρίνουν αν ένας ηλικιωμένος θα μπορεί να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης που έχει στην κατοχή του. Το σχέδιο με την επανεξέταση, μετά από ένα όριο ηλικίας αποσύρθηκε και η διαδικασία απλοποιήθηκε πολύ.

Η ταλαιπωρία της επανεξέτασης για έκδοση άδειας οδήγησης θα ήταν πολύ μεγάλη για όσους θα ήθελαν να συνεχίσουν να οδηγούν, ωστόσο κάνει τη διαδικασία λίγο πιο αυστηρή και ενδεχομένως να «έκοβε» πιο εύκολα εκείνους που πλέον δεν είναι ικανοί να οδηγήσουν και φτάνουν στα όρια του επικίνδυνου.

Είναι ένα ζήτημα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στο 100% και για αυτό ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής θα παρατείνει την ισχύ των διπλωμάτων για τους άνω των 74 ετών, μέχρι να έχουμε μια τελική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια περίοδο μεταρρυθμίσεων αφού επέστρεψε και το παλιό σύστημα έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης, για να εξυπηρετηθεί ταχύτερα η ατελείωτη ουρά αναμονής 100.000 πολιτών που είχε δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!