Το νέο Audi R8 θα είναι ηλεκτρικό ή υβριδικό

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Audi R8 θα είναι ηλεκτρικό ή υβριδικό
H Audi δήλωσε επίσημα ότι η νέα γενιά του κορυφαίου μοντέλου της θα μπαίνει στην πρίζα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός πιο «πράσινου» προφίλ για το σπορ μοντέλο της, αλλά ταυτόχρονα και χωρίς κανέναν συμβιβασμό στις επιδόσεις του.

Ο ηλεκτρισμός θα έχει θέση στο νέο R8, λέει η Audi, χωρίς να μας διευκρινίζει ωστόσο τον τρόπο που θα τον εφαρμόσει στην πράξη. Δεν γνωρίζουμε, δηλαδή, αν θα είναι υβριδικό ή ηλεκτρικό, τουλάχιστον για την ώρα. Ο Όλιβερ Χόφμαν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi Sport δήλωσε στο περιοδικό Motoring, ότι υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες για το νέο R8 που βρίσκεται στα σκαριά και στη συνέχεια, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ηλεκτροκινητήρα στο μοντέλο της επόμενης γενιάς.

«Δεν νομίζω ότι θα εξελίξουμε έναν διάδοχο του σημερινού μοντέλου με ένα κανονικό ατμοσφαιρικό μοτέρ ή μόνον με έναν απλό κινητήρα εσωτερικής καύσης» είπε. «Έχουμε στο πλάνο τον εξηλεκτρισμό του R8, όμως δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι είδους εξηλεκτρισμός θα είναι αυτός. Κοιτάζουμε τα δεδομένα και βλέπουμε» συμπλήρωσε. Κάπως έτσι δύο γενιές με μεγάλα, ατμοσφαιρικά μοτέρ φτάνουν στο τέλος τους και οι σύγχρονες τάσεις της αυτοκίνησης θα περάσουν και στα τελευταία «ανόθευτα» supercars, που...επιβιώνουν ακόμη στην αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!