Mε επετειακή εμφάνιση η Mercedes στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας

Gazzetta team
Mε επετειακή εμφάνιση η Mercedes στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας
Η γερμανική ομάδα θα τιμήσει με μία ειδική βαφή των μονοθεσίων της τα 125 χρόνια της στα μηχανοκίνητα σπορ και τη συμμετοχή της σε 200 Γκραν Πρι στη Formula 1.

Διπλή επέτειο συνιστά το εφετινό Γκραν Πρι της Γερμανίας για τη Mercedes. Ο αγώνας διοργανώνεται –ίσως μάλιστα για τελευταία φορά- στην πίστα του Χόκενχαϊμ και είναι πολύ ξεχωριστός για τη γερμανική ομάδα. Τόσο ξεχωριστός μάλιστα, ώστε τα δύο μονοθέσιά της θα συμμετέχουν σε αυτόν με έναν ειδικό χρωματικό συνδυασμό, που θα αποτίνει φόρο τιμής στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της μάρκας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Τότο Βολφ, «αυτή τη χρονιά συμπίπτει ο αγώνας με ένα πολύ ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο. Είμαστε ο βασικός χορηγός του Γκραν Πρι και ο συγκεκριμένος αγώνας είναι η 200η συμμετοχή για τη Mercedes στη Formula 1. Παράλληλα συμπληρώνουμε στο Χόκενχαϊμ μία αξιοπρόσεκτη επίδοση: 125 χρόνια στα μηχανοκίνητα σπορ».

Μια και μιλάμε για ειδικά χρώματα, να υπενθυμίσουμε, πώς προέκυψε –σύμφωνα με τον αστικό μύθο- το γνωστό ασημί χρώμα για τις αγωνιστικές Mercedes. Λέγεται λοιπόν, ότι δύο Mercedes W 25 που επρόκειτο να λάβουν μέρος στις 3 Ιουνίου 1934 στην ανάβαση του Άιφελ, βρέθηκαν –μία ημέρα πριν τον αγώνα- ένα κιλό βαρύτερες πάνω από το όριο των 750 κιλών. Τότε έδωσε εντολή ο αρχιμηχανικός της ομάδας, Άλφρεντ Νόιμπαουερ, να ξύσουν τη λευκή βαφή του αμαξώματος και μετά από μία ολονυχτία έμειναν τα δύο αυτοκίνητα με γυμνή λαμαρίνα, χρώματος ασημί. Ετσι καθιερώθηκε το ασημί χρώμα στις αγωνιστικές Mercedes, κάτι που υιοθέτησαν και τα μονοθέσια της εταιρείας για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!