Δεν δέχεται αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού η κυβέρνηση

Πέτρος Σηφαλάκης
Δεν δέχεται αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού η κυβέρνηση
Ηχηρή απάντηση προς τις προθέσεις για αύξηση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό έστειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Περίπου στα μέσα Ιουνίου η Αττική Οδός ανακοίνωσε την πρόθεσή της, να αυξήσει τις τιμές των διοδίων από την 1η Ιουλίου, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2020, η τιμή για επιβατικά οχήματα θα έφτανε τα 3,30€. Στην πορεία αυτό το πλάνο μπήκε στο «συρτάρι» μέχρι νεωτέρας, ωστόσο ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε αυτό το κομμάτι και δήλωσε κάθετα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Μετά από διαπραγματεύσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες κατέρρευσαν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων. Είχε συμβατικό δικαίωμα να το κάνει; Ναι. Είχε δίκιο; Όχι. Γιατί κυρίως δεν σεβάστηκε τους πολίτες που είναι οι χρήστες του δρόμου. Εμείς, βέβαια, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Ένα είναι σίγουρο. Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!