Οι Jaguar θα κατασκευάζονται από... πλαστικά σκουπίδια!

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι Jaguar θα κατασκευάζονται από... πλαστικά σκουπίδια!
Το εσωτερικό των νέων Jaguar στο μέλλον θα προέρχεται από ανακυκλώσιμα υλικά, που θα έχουν δεχτεί την κατάλληλη επεξεργασία για να μπορούν να τοποθετηθούν σε μοντέλο της βρετανικής μάρκας.

Ένα νέο πρότζεκτ ξεκινάει η Jaguar, που ονομάζεται ChemCycling. O στόχος τους είναι να παίρνουν τα πλαστικά που κανονικά, θα γίνονταν σκουπίδια και να τα μεταμορφώνουν σε πολυτελή υλικά κατασκευής της καμπίνας! Θέλουν αυτά τα υλικά να περάσουν τόσο στις νέες Jaguar, όσο και στα νέα Land Rover / Range Rover και το κέρδος θα έρθει από τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, από τη μια, αλλά και από τη λιγότερη χρήση ορυκτών υλών για την κατασκευή των πλαστικών.

Μάλιστα η εταιρεία ήδη χρησιμοποιεί μια ηλεκτροκίνητη I-PACE που αντικαθιστά σταδιακά, διάφορα κομμάτια της με αυτό το νέο υλικό. Δεν αφορά μόνο την κατασκευή του εσωτερικού αλλά και του αμαξώματος. «Το πλαστικό είναι πολύ σημαντικό υλικό για την αυτοκινητοβιομηχανία, τόσα χρόνια έχει αποδείξει την αξία και τα πλεονεκτήματά του. Ωστόσο, τα πλαστικά απόβλητα είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον πλανήτη. Για να λύσεις αυτό το θέμα χρειάζεται πρωτοπορία, συνεργασία στις σκέψεις ανάμεσα στους παράγοντες, τους κατασκευαστές και τους προμηθευτές» είπε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Jaguar.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!