Νέο όχημα παρουσιάζει η Toyota για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέο όχημα παρουσιάζει η Toyota για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Για τις ανάγκες μετακίνησης της αθλητικής διοργάνωσης η Toyota έφτιαξε ένα πρωτοποριακό, ηλεκτροκίνητο όχημα που θα εξυπηρετεί και άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

Οι Ολυμπιακοί και οι Παρολυμπιακοί αγώνες του 2020 θα γίνουν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, στο Τόκιο και η Toyota που είναι επίσημος υποστηρικτής θα παρέχει τα οχήματα που θα τους εξυπηρετούν. Το νέο APM (Accessible People Mover) παρουσιάστηκε και η ιαπωνική μάρκα έδωσε προτεραιότητα στην ευρυχωρία και την άνετη μετακίνηση των επιβατών. Συνολικά θα φτιαχτούν 200 οχήματα και θα το συναντάμε σε τρεις εκδόσεις.

Η συμβατική θα μεταφέρει τον οδηγό συν πέντε ακόμη άτομα, σε τρεις σειρές καθισμάτων, μια παραλλαγή της θα αναδιπλώνει τη μεσαία σειρά καθισμάτων και θα δημιουργεί χώρο για ένα αναπηρικό αμαξίδιο, μαζί με μια ράμπα για εύκολη είσοδο-έξοδο και μια τελευταία έκδοση, θα χρησιμοποιείται ως όχημα μεταφοράς τραυματιών και θα έχει θέσεις νοσηλευτών μαζί με χώρο για ένα φορείο. Το APM θα είναι ηλεκτροκίνητο και θα έχει διαστάσεις 3,9 μέτρα μήκους, 1,6 μέτρα πλάτους και 2 μέτρα ύψους. Η τελική του ταχύτητα θα βρίσκεται στα 19 χλμ./ώρα και η αυτονομία του με μία φόρτιση θα είναι στα 100 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!