Με κινητήρες made in Germany το νέο Opel Astra

Gazzetta team
Με κινητήρες made in Germany το νέο Opel Astra
H Opel διευκρίνισε, ότι η εξέλιξη των κινητήρων του νέου Opel Astra έγινε από την ίδια στο Ρίσελσχαϊμ της Γερμανίας και πριν την ένταξη της μάρκας στον όμιλο της PSA.

Το νέο Opel Astra δεν θα χρησιμοποιεί κινητήρες του γαλλικού ομίλου PSA, στον οποίο ανήκει πλέον η μάρκα με σήμα τον κεραυνό. Σύμφωνα με επίσημη διευκρίνιση προς τα μέσα ενημέρωσης, είχε γίνει η σχεδίαση και η ανάπτυξη των κινητήρων του Astra επόμενης γενιάς πριν την ένταξη της Opel στην PSA. Όπως τονίζει η Opel, η συνολική εξέλιξη των συγκεκριμένων κινητήρων πραγματοποιήθηκε στην ιστορική της έδρας στο Ρίσελσχαϊμ της Γερμανίας.

Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι το νέο Astra δεν πρόκειται να φέρει κινητήρες ίδιας οικογένειας με τα Opel Corsa, Crossland και Grandland.

Οι αισθητικές διαφοροποιήσεις μεταξύ του σημερινού και του επόμενου Αstra αποτελούν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, με μόνες ορατές διαφορές στη γρίλια, στον προφυλακτήρα και στις νέες ζάντες, όμως οι άνθρωποι της Opel φρόντισαν να αναβαθμίσουν σημαντικά τον εξοπλισμό του μοντέλου επόμενης γενιάς. Το νέο infotainment θα υποστηρίζει τις πλατφόρμες ψυχαγωγίες και ενημέρωσης Apple CarPlay και Android Auto και στον κατάλογο των προαιρετικών αξεσουάρ θα περιλαμβάνονται ένα κορυφαίο ηχοσύστημα της Bose, θερμαινόμενο εμπρός παρμπρίζ και σύστημα ασύρματης φόρτισης του smartphone.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!