Οι νέοι οδηγοί δεν θα οδηγούν το βράδυ στην Αγγλία

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι νέοι οδηγοί δεν θα οδηγούν το βράδυ στην Αγγλία
Στο πλαίσιο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να προχωρήσει σε νέα μέτρα, μερικά από τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλη χώρα.

Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να περιορίζει τους οδηγούς με... ωράριο, όμως στην Αγγλία ίσως και να δούμε κάτι τέτοιο, σύντομα. Η κυβέρνηση θέλει να αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και ένα από τα μέτρα που σκέφτονται να πάρουν, είναι να μην επιτρέπουν σε όσους έχουν δίπλωμα οδήγησης για λιγότερο από ένα χρόνο, να οδηγούν το βράδυ.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις σκέψεις έπαιξαν διάφορες μελέτες που έγιναν πρόσφατα οι οποίες δείχνουν ότι ένας στους πέντε οδηγούς έχει τροχαίο ατύχημα μέσα στον πρώτο χρόνο που έχει το δίπλωμα οδήγησης.

Έτσι σε πιο δύσκολες συνθήκες όπως είναι οι βραδινές ώρες θα είναι περισσότερο ευάλωτοι. Επίσης αποφάσισαν να παίρνουν οριστικά το δίπλωμα στους νέους οδηγούς που μέσα στα πρώτα δύο χρόνια τους «μαζέψουν» έξι πόντους στο point system του διπλώματος οδήγησης και όχι στους δώδεκα που ήταν μέχρι τώρα. Οι σκέψεις που έχουν για να αναβαθμίσουν την ασφάλεια των δρόμων τους στην Αγγλία είναι σε ένα καλό δρόμο για να φτιάξουν ένα καλύτερο επίπεδο.

Με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα προστατέψουν περισσότερο και τους ίδιους τους νέους οδηγούς αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Αργότερα και με την εξάσκηση τις πρωινές ώρες, θα είναι πολύ πιο ικανοί να οδηγήσουν σε δυσκολότερες συνθήκες όπως είναι οι βραδινές ώρες.

Κάτι ανάλογο σε άλλη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει σήμερα όμως στην Καλιφόρνια, προαπαιτούνται δέκα ώρες πρακτικής εξάσκησης με οδήγηση τις βραδινές ώρες για τους οδηγούς, προκειμένου να πάρουν το δίπλωμά τους και τον πρώτο καιρό που θα κινούνται ΄μετά τη δύση του ηλίου θα πρέπει να έχουν έναν ενήλικα, άνω των 25 ετών στο αυτοκίνητο και κάτοχο διπλώματος για να είναι νόμιμοι. Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σουηδία είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν στα νέα αυτά μέτρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!