Έρχεται το πρώτο extreme πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Έρχεται το πρώτο extreme πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων! (vid)
Η δράση και η περιπέτεια μπορούν να συνδυαστούν με ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Extreme E, ενός νέου εκτός δρόμου αγωνιστικού πρωταθλήματος.

Η ηλεκτροκίνηση έχει δημιουργήσει πρωταθλήματα αγώνων όπως η Formula E, το επερχόμενο MotoE και αρκετά ακόμη. Σύντομα θα δούμε και ένα νέο πρωτάθλημα extreme συνθηκών, σε εκτός δρόμου διαδρομές που θυμίζει λίγο... Dakar σε ο,τι αφορά το σχεδιασμό των αγωνιστικών. Θα ονομάζεται Extreme E και ο Alejandro Agag είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτό. Ο ίδιος έχει αντίστοιχα σημαντικό ρόλο και στη Formula Ε οπότε μιλάμε για ένα «γνώστη» των ηλεκτροκίνητων αγώνων.

Η φιλοσοφία τους στηρίζεται γύρω από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουν να αποδείξουν ότι ένα ηλεκτρικό εκτός δρόμου όχημα τα καταφέρνει αντίστοιχα καλά με ένα συμβατικό με μοτέρ εσωτερικής καύσης και για αυτό έβαλαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να φτιάξουν το Odyssey 21. Έχει κινητήρες συνολικής ισχύος 550 ίππων, ζυγίζει 1.650 κιλά, μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και να σκαρφαλώσει σε μέγιστη κλίση των... 130 μοιρών!

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης το αγωνιστικό αυτό δεν μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο και μπορεί να τα βγάλει πέρα σε κάθε ακραίο τερέν, από χιόνια, νερό και πάγο μέχρι χώμα, άμμο και πέτρα. Επίσης, αδιαφορεί πλήρως για το κλίμα που επικρατεί και αντέχει σε ακραία ζέστη, όπως και παγωνιά. Σε ο,τι αφορά το πρωτάθλημα που θα συσταθεί στο άμεσο μέλλον, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Έχουν ήδη σχηματιστεί ομάδες, αλλά ονόματα δεν ξέρουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα δοθεί μιας μορφής «ελευθερία» στους κατασκευαστές, με την εξωτερική εμφάνιση, ώστε να θέλουν να θυμίζει κάποιο μοντέλο παραγωγής. Κατά βάση όμως τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά θα είναι τα ίδια. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!