Με εντυπωσιακές προδιαγραφές η πρώτη ηλεκτρική Porsche

Πέτρος Σηφαλάκης
Με εντυπωσιακές προδιαγραφές η πρώτη ηλεκτρική Porsche
Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή της, μαθαίνουμε για τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Taycan, του μοντέλου που μέλλει να αλλάξει την εικόνα της Porsche.

Στο Goodwood Festival of Speed η Porsche έφερε τη νέα Taycan για την επίσημη πρεμιέρα της στο κοινό, χωρίς ωστόσο να έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο εμφανίζεται ακόμη με καμουφλάζ και υπολογίζεται, ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβρη. Το βρετανικό περιοδικό CAR αποκαλύπτει κάποια από τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Θα χωρίζεται στις εξής εκδόσεις:

  • Taycan: Η «βασική» Porsche Taycan θα έχει μπαταρίες 80 kW, κίνηση στους πίσω τροχούς και δύο επιλογές κινητήρων, στους 325 και 380 ίππους
  • Taycan Carrera 4S: Με όνομα γνώριμο από την 911 θα εμφανιστεί η δεύτερη έκδοση της γερμανικής ηλεκτρικής λιμουζίνας. H Carrera 4S θα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, μπαταρία 96 kW και ισχύ 430 ή 490 ίππων
  • Taycan Turbo: Μπορεί να μην έχει τούρμπο, καθότι ηλεκτροκίνητη, όμως η παραδοσιακή ονοματολογία της Porsche θέλει μια έκδοση που λέγεται Turbo κοντά στην κορυφή της γκάμας. Θα έχει κι αυτή μπαταρίες 96 kW, τετρακίνηση και περισσότερους από 600 ίππους

Ανάμεσα στα υπόλοιπα στοιχεία, σημειώστε αυτονομία 515 χιλιομέτρων, 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα για την Turbo, 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα για την ίδια έκδοση και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 262 χλμ./ώρα.

Η μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην υπερθερμαίνονται και μπορεί να κάνει δέκα φορές τα 0-100 χλμ./ώρα και τέσσερις τα 0-200 χλμ./ώρα χωρίς μείωση στην απόδοση. Στο μέλλον ετοιμάζονται εκδόσεις Taycan Turbo S με τετρακίνηση και 740 ίππους και Taycan GTS που θα είναι πισωκίνητη, ελαφρύτερη και με πιο σπορ χαρακτηριστικά, ενώ θα φοράει τον κινητήρα της Carrera 4S.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!