Σκέψεις για κατάργηση της X-Class κάνει η Mercedes

Πέτρος Σηφαλάκης
Σκέψεις για κατάργηση της X-Class κάνει η Mercedes
Ημερομηνία λήξης φαίνεται ότι έχει το Pick-Up της Mercedes-Benz, λόγω των σχετικά περιορισμένων πωλήσεων, συγκριτικά με τις αρχικές προσδοκίες της μάρκας.

Ο «ντόρος» που είχε γίνει και ο ενθουσιασμός που ξέσπασε με την παρουσίαση της X-Class, έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Το «αγροτικό» της Mercedes-Benz βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω των χαμηλών πωλήσεων που πέτυχε το 2018, που δεν έφτασαν τις προσδοκίες που είχε η Mercedes. Μέσα στους δώδεκα μήνες του χρόνου κατάφερε να πουλήσει 16.700 αυτοκίνητα σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νότια Αφρική, ένας αριθμός που δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα του μοντέλου.

Το γεγονός ότι δεν διατίθεται στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα Pick-Up μοντέλα, σίγουρα δεν τη βοήθησε, όπως και οι υψηλότερες τιμές συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Για να δημιουργηθεί η X-Class, η Mercedes συνεργάστηκε με τη Nissan και η τελευταία, τους «δάνεισε» το Navara ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως βάση.

Πλαίσιο, οι «μικροί» κινητήρες και άλλα μέρη προέρχονταν από το ιαπωνικό μοντέλο. Εννοείται ότι η Mercedes δεν άφησε τα υπόλοιπα στην τύχη τους και έφτιαξε ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο μοντέλο στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς, της φιλικότητας προς τον χρήστη και τα επίπεδα πολυτέλειας που προσέφερε, όμως μάλλον δεν ήταν αρκετό. Για την ώρα πάντως, επίσημες ενημερώσεις από τη Mercedes-Benz δεν υπάρχουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!