Η Porsche καταπολεμά τη ναυτία στα πίσω καθίσματα

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Porsche καταπολεμά τη ναυτία στα πίσω καθίσματα
Τα συστήματα ψυχαγωγίας Virtual Reality είναι η απάντηση για όσους ζαλίζονται στα πίσω καθίσματα, λέει η Porsche και ήδη ξεκίνησε να τα εξελίσσει!

Πολλοί άνθρωποι στις πολύωρες διαδρομές αντιμετωπίζουν ζαλάδες και γενικότερα, ναυτία, στα πίσω καθίσματα ενός αυτοκινήτου. H Porsche υποστηρίζει ότι βρήκε λύση για αυτό και σύντομα οι μετακινήσεις τους θα μπορούν να είναι πολύ πιο ευχάριστες από ότι σήμερα. Τα παιχνίδια Virtual Reality τα ξέραμε αλλά ποτέ μας δεν φανταστήκαμε πως αν τα χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο θα σταματήσουν τις ζαλάδες.

«Η τεχνολογία μειώνει θεαματικά τα συμπτώματα της ναυτίας κατά την κίνηση του αυτοκινήτου» λέει η Porsche. H γερμανική μάρκα δεν έχασε καθόλου χρόνο και γρήγορα ξεκίνησε να αναπτύσσει την τεχνολογία σε συνεργασία με την Holoride. Δεν θα μιλάμε για ένα απλό VR σύστημα καθώς στόχος της Porsche είναι να εξαλείψει εντελώς τη ναυτία, όμως παράλληλα θα προσφέρει μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία.

Ο εξοπλισμός θα ενσωματώνει αισθητήρες κίνησης και θα αναλύει την πορεία του αυτοκινήτου προσαρμόζοντας το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο. Ύστερα από λίγο καιρό οι πίσω επιβάτες θα μπορούν να παρακολουθούν και βίντεο μέσω της VR τεχνολογίας, πάντα σε σύνδεση με το αυτοκίνητο και τις κινήσεις που ακολουθεί. Η Porsche υπολογίζει ότι θα περάσει την τεχνολογία στα αυτοκίνητά της σε περίπου τρία με τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!