Το γρηγορότερο θωρακισμένο αυτοκίνητο είναι ένα Audi RS7 760 ίππων

Πέτρος Σηφαλάκης
Το γρηγορότερο θωρακισμένο αυτοκίνητο είναι ένα Audi RS7 760 ίππων
Υψηλή ασφάλεια για τους επιβάτες αλλά και τρομερά γρήγορες επιδόσεις, προσφέρει αυτό το ειδικά εξελιγμένο Audi RS7, που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη θωράκιση αυτοκινήτων.

Το Audi RS7 που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το γρηγορότερο θωρακισμένο αυτοκίνητο που υπάρχει στον κόσμο. Έχει εξελιχθεί από την AddArmor, για την προστασία των επιβατών και από την APR για την αναβάθμιση του κινητήρα και πάνω του βρίσκουμε ο,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε επίπεδο ασφάλειας. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των θωρακισμένων αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν χάλυβα υψηλής αντοχής, το συγκεκριμένο RS7 έχει ένα άλλο συνθετικό υλικό που προσφέρει 10 φορές μεγαλύτερη αντοχή αλλά και χαμηλότερο βάρος κατά περίπου 50% ανά επιφάνεια.

Το μειονέκτημα, αυτού του υλικού, όπως εύκολα καταλαβαίνουμε είναι η τιμή του, για αυτό και δεν χρησιμοποιείται ευρέως. Αντίστοιχη λύση υπάρχει και στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου που είναι ανθεκτικά και αλεξίσφαιρα όμως δεν έχουν τόσο μεγάλο βάρος όπως συνήθως. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μόλις 91 κιλά επιπλέον βάρους συγκριτικά με ένα απλό RS7 και όχι επιβάρυνση εκατοντάδων κιλών που προϋποθέτουν την αλλαγή σχεδόν όλου του αυτοκινήτου για να ανταποκριθεί.

Το βαλλιστικό επίπεδο που προσφέρει είναι στο βασικό B4, δηλαδή προστασία από όπλα χειρός, απλές χειροβομβίδες και ελαφρύ οπλισμό και όχι από πολυβόλα όπλα και πιο βαριά εκρηκτικά. Τέλος, υπάρχουν λεπτομέρειες όπως ελαστικά run flat που δεν «παραδίδουν πνεύμα» ακόμη κι όταν σκάσουν, σύστημα απελευθέρωσης καπνού και δακρυγόνου σπρέι, ηχητικές σειρήνες και άλλα. Ο twin turbo V8 κινητήρας των 4.0 λίτρων του RS7 ύστερα από τις αναβαθμίσεις της APR έφτασε να αποδίδει 760 ίππους και 1.085 Nm ροπή στρέψης. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται πλέον στα 325 χλμ./ώρα αφού αφαιρέθηκε και ο ηλεκτρονικός κόφτης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!